Mircea Trifu: Un proiect pentru Alba Iulia – Cetățenii trebuie să participe activ la luarea deciziilor în Consiliul Local
Am intrat în politică în urmă cu 7 ani, din disperare, deşi nu m-am gândit vreodată că voi face politică. În anul 2008, am avut proasta inspiraţie să vin, în ziarul „Unirea”, cu câteva referinţe critice la adresa administraţiei locale a municipiului, ceea ce a făcut ca în scurt timp să devin persona non grata în Primaria Alba Iulia.
Trebuie să recunosc acum că a fost cam împovărător pentru o persoană care se ocupă cu urbanizarea şi dezvoltarea infrastructurii la nivelul de municipiu, dar nu regret ce am făcut atunci şi mai târziu. N-aş fi fost împăcat sufleteşte să văd în jurul meu nedreptăţi şi să nu le fac publice! Mulţi mi-au recomandat, de-a lungul timpului, să-mi văd de treabă cu exerciţiile mele de civism, dar n-am putut să accept această mentalitate, care înţeleg că domină tot mai mult oraşul în care maturitate înseamnă să-ţi urmăreşti doar interesul personal.
Dacă astăzi tot Bulevardul Revoluției arată ca o înșiruire de cotețe oribile, adevărate simboluri ale prostului gust, numite spații comerciale lucrurile s-ar putea schimba radical în câțiva ani…
Un regulament urbanistic riguros în ceea ce privește arhitectura și coloritul clădirilor pe nuanțe de alb ar pute face ca numele orașului să fie definit și mai mult… Imaginați-vă o Alba Iulia, Alba, la baza „Pădurii Parc” dinspre Mamut…
Pădurea Parc este definita ca fiind plină de alee si zeci de specii de arbori si ar putea deveni in scurt timp protejata național ba chiar un simbol care sa atragă un turism real si nu unul bazat pe susținere financiara, de ordinul milioanelor de euro anual din bugetul local, cum e acum..
Cum să nu fiu disperat când şi astăzi, pentru a obţine o autorizaţie spre a-ţi realiza, din banii tăi, o reţea de alimentare cu apă pe un drum de 200 de metri trebuie să aştepţi un an şi trei luni, iar lucrarea durează două zile?
Cea mai mare dezamăgire a mea faţă de mediul politic albaiulian a fost în anul 2012, după alegerile locale, când am văzut ipocrizia unora în forme greu de imaginat. Şi eu l-am criticat pe primar, chiar foarte dur, dar pe probleme tehnice sau ca urmare a atitudinii sale dictatoriale, însă nu am recurs niciodată la acuzaţii nefondate privind corupţia şi la atacuri la persoane. În anul 2012, am văzut nişte indivizi care au umplut paginile ziarelor cu acuzaţii mincinoase de corupţie la adresa primarului sau recurgeau la atacuri grobiene la familia dânsului, iar apoi s-au aruncat în genunchi în faţa sa, semnând protocoale care i-au ajutat să se aşeze pe fotoliile pe care le ocupă şi astăzi când, culmea, aduc laude aceluiaşi om pe care în urmă cu 4 ani îl detestau.
Iată doar un exemplu din care albaiulienii ar fi trebuit să înveţe că partidele politice funcţionează, în Alba Iulia, ca nişte SRL-uri care au un patron. În fond, multe şedinte de consiliu local nici nu-şi au rostul, pentru că doar validează hotărârile unor oameni, care sunt deja luate. Sunt state civilizate în care legislaţia locală permite participarea activă a cetăţenilor, prin vot electronic, la aceste şedinţe, având o pondere de 30 de procente în luarea deciziei. Cred că aşa ar trebui să se întâmple şi la noi. Prin urmare, acesta e unul dintre proiectele mele pentru Alba Iulia.
Mircea TRIFU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun