Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mircea Trifu: „Consiliul local a condamnat astăzi mai multe cartiere albaiuliene la „veșnicie în noroi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Trifu: „Consiliul local a condamnat astăzi mai multe cartiere albaiuliene la „veșnicie în noroi”

Fostul consilier local al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, și-a exprimat punctul de vedere în urma unei ședințe de astăzi în care s-a aprobat noul regulament pentru recepția caselor din oraș.

„Prin aprobarea regulamentului urbanistic în forma actuală mii de albaiulieni nu vor mai putea să recepționeze casele ce ar intenționa să le construiască în următorii ani. Conform noului regulament pentru recepția caselor se solicită proiectarea, execuția și recepția drumurilor în condițiile în care nu se poate face nici măcar proiectarea lor dacă nu există canalizare realizată pe strada respectivă.

Proiectul oricărui drum necesită conform legislației în vigoare asigurarea scurgerii apelor de ploaie. Evident că aceasta nu se poate realiza dacă nu există canalizare realizată.Majoritarea cartierelor nemodernizate din Alba Iulia nu dispun de această utilitate prin urmare nu poate fi realizat proiectul drumului și implicit nu mai pot fi recepționate construcțiile.

Consider că ceea ce s-a întâmplat astăzi este cea mai gravă eroare administrativă din ultimii 30 de ani și este o pedeapsă aplicată miilor de albaiulieni care au achiziționat terenuri în baza unor planuri urbanistice, a unor certificate urbanistice aprobate în ultimii 20 de ani de către primăria municipiului Alba Iulia.

Din păcate eforturile mele, ale colegilor din mei, s-au izbit de opacitatea politicienilor mult prea orbiți de niște reforme utopice dar mai ales de ambiția primarului Gabriel Pleșa de a-și asuma acest regulament de urbanism fără a ține cont de argumente.
Acesta m-a avertizat astăzi în ședință publică despre faptul că nu adun prea multe likuri pe fb și am puțini urmăritori..

Îi reamintesc că tot puține likuri aveam și puțini urmăritori, în toți acei ani în care am reprezentat singura opoziție reală în fața regimului, pe care și dânsul îl reprezenta, netezindu-i astfel calea spre a ajunge primar..
Astăzi a zbierat la mine, nu este prima oară și mi-a adus aminte despre primul incident de acest fel pe care l-am avut cu dânsul în urmă cu 4 ani.

Nu am făcut public acel incident, care l-ar fi descalificat, din respect pentru oamenii care au participat la el..

Așa cum am fost o primă voce, în urmă cu mulți ani și am avut curajul să spun că lucrurile nu merg bine, v-o spun și astăzi că din punct de vedere administrativ Alba Iulia nu este pe un drum bun..Sper că acest gest al meu să provoace un moment de cugetare acum când încă se mai poate.” a scris Mircea Trifu, pe pagina sa personală de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea