Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: Uniunea Europeană trebuie să devină mai competitivă în raport cu partenerii externi

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Mircea Hava: Uniunea Europeană trebuie să devină mai competitivă în raport cu partenerii externi

Politicile și strategiile Uniunii Europene trebuie să se asigure că spațiul comunitar se dezvoltă mai rapid și devine competitiv nu doar în cadrul pieței unice, între statele membre. Spiritul de competiție trebuie reglat la ritmul și, mai ales, în raport cu partenerii și competitorii externi, cu Statele Unite sau China.

Citește și: Mircea Hava: Grupul PPE cere ca Uniunea Europeană să urgenteze ajutorul financiar pentru victimele inundațiilor, inclusiv cele din România


Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, consideră că dezvoltarea pieței unice și competitivitatea ei în raport cu piețele externe este prioritară.

Ultimul workshop organizat de PPE, în Napoli, întrunire la care au participat economiști obișnuiți să pună degetul pe chestiuni reale din piețele transcontinentale, și care a avut ca temă principală stabilirea unei strategii pentru o Europă competitivă, a demonstrat, cu date statistice, că Uniunea Europeană, invadată la propriu de marfă și vapoare, a atins nivelul necesității absolute în adaptarea la productivitatea și tehnologizarea pe care piețele externe le ridică.

Datele statistice arată că Uniunea Europeană este, în acest moment, în urma Statelor Unite sau ale Chinei în ce privește investițiile și tehnologizare economiei. Prin urmare, ne privește cât de rapid trecem de la îngrijorare la a ține cont de ce fac alții și să devenim autonomi și coerenți în domenii esențiale precum sectorul energetic sau al securității. E momentul pentru măsuri rapide care să integreze piețe, încă fragmentate între statele membre, precum comunicațiile, piața financiar-bancară sau industria de apărare.

Suntem la o distanță semnificativă în privința relevanței pe care o au jucătorii din industria de apărare, comparativ cu SUA. Capitalizarea din lanțul bancar european este depășită de sistemul american, iar dependența de mărfuri strategice din China este evidentă. Ce să mai vorbim de diferențele mari, din propria ogradă, la prețul energiei electrice. Cu alte cuvinte, toate datele arată că în Uniunea Europeană nu mai e timp de aversiune și ezitări sau să râdem de capra vecinului iar Piața Unica, care nu mai pare să fie un loc al câinilor cu colaci în coadă, ecazul să se întărească.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile aparținătoare comunei Săsciori, vor fi dotate cu mobilier. Licitația, lansată în SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile aparținătoare comunei Săsciori, vor fi dotate cu mobilier. Licitația, lansată în SEAP Administrația comunei Săsciori a lansat licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea cu mobilier a grădinițelor și școlilor din localitățile aparținătoare comunei. Valoarea totală estimată a proiectului este de 429.605,6 lei. Citește și: Investiție […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea