Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Hava: ”Pe legea administrației locale un viceprimar poate fi schimbat în fiecare săptămână”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a declarat că ședința extraordinară a Consiliului Local de mâine, solicitată de o parte dintre consilierii USL pentru revocarea viceprimarului Paul Voicu, va fi una ”normală”, fără tensiuni.

”Este o chestiune de morală. Dar într-o Românie în care vedeti cum se se schimbă lucrurile la nivel înalt, nu cred că mai este cazul să vă vorbesc eu despre faptul că ești într-o alianță și apoi lucrurile se schimbă. Vom vedea ce se va întâmpla însă în orice caz va fi o ședință normală, nu ne tensionăm, PDL nu se agață de nimic, pur și simplu vom participa la ședință”, a declarat Hava.

Acesta a subliniat însă că se va face ”exact ceea ce spune regulamentul” și consilierii își vor exprima opțiunea prin vot secret. De asemenea a explicat că legea permite această schimbare, chiar dacă vine la mai puțin de o lună de la votul exprimat de consilieri.

”După legile noastre putem să schimbăm viceprimarul săptămânal. De câte ori o treime din consiliu depune o cerere în sensul acesta ne adunăm, discutăm și votăm ceea ce doresc acești șapte consilieri. Aceasta este legislația. Spun asta cu durere în suflet, dar, de fapt, dacă am modificat Legea Referendumului și acum pot să vină 100, iar dacă 51 dintre aceștia votează poți să schimbi un președinte care a fost ales cu cinci milioane de voturi, de ce vă mai mirați că la nivel local se poate schimba un viceprimar sau chiar amândoi?”, a mai spus primarul.

Cererea de convocare a şedinţei extraordinare a fost semnată de 7 consilieri USL: Vasile Crişan, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan şi Ovidiu Jidveian de la PSD respectiv Vasile Petric, Daniel Zdrânc şi Rareş Buglea din partea PNL.

Aceștia au solicitat aprobarea unui Proiect de Hotărâre ce prevede revocarea din funcţie a viceprimarului Paul Voicu motivând că ”se constată o nouă majoritate la nivelul Consiliului Local iar viceprimarul în funcție trebuie să fie expresia majorității voinței consilierilor locali”.

Vă reaminm că Paul Voicu a fost ales pentru funcția de viceprimar în ședința de constituire a Consiliului Local din 25 iunie a.c., unde a obținut 17 voturi (în urma unei alianțe încheiate la nivel local între PDL și PNL).

Potrivit unor surse, dacă viceprimarul în funcție va fi revocat, acesta va fi înlocuit cu consilierul Bogdan Medrea, propus de PSD.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea