Ziarul Unirea

Mircea Hava: ”Pe legea administrației locale un viceprimar poate fi schimbat în fiecare săptămână”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, a declarat că ședința extraordinară a Consiliului Local de mâine, solicitată de o parte dintre consilierii USL pentru revocarea viceprimarului Paul Voicu, va fi una ”normală”, fără tensiuni.

”Este o chestiune de morală. Dar într-o Românie în care vedeti cum se se schimbă lucrurile la nivel înalt, nu cred că mai este cazul să vă vorbesc eu despre faptul că ești într-o alianță și apoi lucrurile se schimbă. Vom vedea ce se va întâmpla însă în orice caz va fi o ședință normală, nu ne tensionăm, PDL nu se agață de nimic, pur și simplu vom participa la ședință”, a declarat Hava.

ELIT

Acesta a subliniat însă că se va face ”exact ceea ce spune regulamentul” și consilierii își vor exprima opțiunea prin vot secret. De asemenea a explicat că legea permite această schimbare, chiar dacă vine la mai puțin de o lună de la votul exprimat de consilieri.

”După legile noastre putem să schimbăm viceprimarul săptămânal. De câte ori o treime din consiliu depune o cerere în sensul acesta ne adunăm, discutăm și votăm ceea ce doresc acești șapte consilieri. Aceasta este legislația. Spun asta cu durere în suflet, dar, de fapt, dacă am modificat Legea Referendumului și acum pot să vină 100, iar dacă 51 dintre aceștia votează poți să schimbi un președinte care a fost ales cu cinci milioane de voturi, de ce vă mai mirați că la nivel local se poate schimba un viceprimar sau chiar amândoi?”, a mai spus primarul.

Cererea de convocare a şedinţei extraordinare a fost semnată de 7 consilieri USL: Vasile Crişan, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan şi Ovidiu Jidveian de la PSD respectiv Vasile Petric, Daniel Zdrânc şi Rareş Buglea din partea PNL.

Aceștia au solicitat aprobarea unui Proiect de Hotărâre ce prevede revocarea din funcţie a viceprimarului Paul Voicu motivând că ”se constată o nouă majoritate la nivelul Consiliului Local iar viceprimarul în funcție trebuie să fie expresia majorității voinței consilierilor locali”.

Vă reaminm că Paul Voicu a fost ales pentru funcția de viceprimar în ședința de constituire a Consiliului Local din 25 iunie a.c., unde a obținut 17 voturi (în urma unei alianțe încheiate la nivel local între PDL și PNL).

Potrivit unor surse, dacă viceprimarul în funcție va fi revocat, acesta va fi înlocuit cu consilierul Bogdan Medrea, propus de PSD.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Proiect ambiţios al candidatului PNL Cristian Oniciu: Turismul – un angajament pentru Ciuruleasa (P)

Aşezarea geografică a comunei Ciuruleasa ne oferă o şansă în plus pentru dezvoltare, în special pentru ceea înseamnă partea de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

ii 9 iulie 2012 at 17:47

Da si ? Nu ti se pare democratic ? Care este de fapt problema ta ? In caz ca stimatii cititori nu stiu Paul Voicu este „mana” cu care manevrezi murdariile locale in care esti implicat. Dar stai linistit ca iti vine si tie randul in curand mustaciosule.

Si care-i baiu colonele,ca nu sunteti batuti in cuie de scaune 9 iulie 2012 at 18:39

In capul lor pdl-istii de sunt scimbati ,,nu e democratic si e lovitura de stat cum baga Base,,si deabia asteptam data de 29.7 2012 sa va mai cada un pociump care nici ala nu acepta sa fie inlocuit.Bai voi stiti doar traiul bun,dar acusi intrati in celalalt.Jos cu ei !

Costel* 9 iulie 2012 at 18:47

Tovarase colonel au trecut vremurile cand faceati la Primaria Alba Iuliei ce vroiau muschii dumneavoastra. Se schimba orientarea Consiliului local si cum nici dumneavoastra nu va place ca si domnului Basescu sa discutati, numai sa dati ordine, se mai schimba putintel problema. Poate noul Consiliu ne arata si noua cea mai mare afacere aducatoare de venit pentru bugetul local „concesionarea pe 50 de ani a cetatii Alba Iuliei grofului Szabou pe impumatoarea suma de 800 EURO pe luna. Concluzii se pot trage multe dar se vor mai petrece ceva evenimente pe plan local. Pleaca Voicu … urmeaza … sigur si altul …

Stareta 9 iulie 2012 at 18:57

Dar voi ce-ati crezut? Ca Primaria Alba Iulia este cumva proprietatea voastra? Ati mostenit-o cumva de la vreo matuse ?O fi SRL-ul vostru sau este trecuta in Foaia de avere?Nu ati fost numiti pana la moarte. Este democratic sa fiti schimbati precum ciorapii daca sunteti murdari sau v-ati gaurit de prea mult bine.Incet veti fi schimbati cu totii ori de cate ori este nevoie.Tot urcusul are si coboras dle. primar Hava.

decat 9 iulie 2012 at 23:01

Decat un alt supraponderal vice ca la Sebes, care nu are de unde sa aiba experienta in administratia locala, mai bine stersul de Paulica, care macar nu deranja pe nimeni, prin absenta totala. Daca pt ca platesti anumite lucruri in campanii care se dovedesc pe deasupra si pierdute, poti emite pretentii, vai de encalva pedelistoa din Alba Iulia.

Comentariile sunt oprite