Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: Economia românească are nevoie de banii din PNRR ca de aer

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Mircea Hava: Economia românească are nevoie de banii din PNRR ca de aer

Nu e prima dată când spun asta, și nu va fi nici ultima dată, însă pentru banii europeni nu trebuie să existe decât o singură politica, aceea de a atrage cât mai mulți și cât mai eficient.

Citește și: Mircea Hava: Schengen rămâne, și anul acesta, un plan nedus la bun sfârșit

PPE a fost principalul promotor al planurilor de redresare și reziliență, prin care statele membre au beneficiat și încă beneficiază de sume extrem de importante, sume care trebuie să se regăsească în creșterea economică Uniunii, dar și a fiecărui stat membru.

Din păcate, mai multe studii și prognoze recente, ale unor instituții financiar-bancare, arată că România va avea o creștere economică mult sub așteptări. Acest lucru se datorează în principal modului inadecvat, ca să nu spun ineficient, în care banii europeni din PNRR au fost folosiți. Ba mai mult, România riscă să piardă și sume importante, de ordinul a peste un miliard de euro, din cauza ineficienței și inadaptării politice la cerințele și normele europene.

Am spus și o mai spun, banii europeni sunt bani care nu au culoare politică, bani care nu se află la discreția partidelor. Sunt bani pentru România, pentru administrație și mediul privat, bani de care trebuie să beneficieze fiecare comunitate și cetățean. E inadmisibil să ajungem în situația de a pierde sume importante pentru simplul motiv că nu suntem capabil să vedem mai departe de culori și interese politice.

Sper, sincer, ca factorii de decizie de acasă să poată să iasă din logica de campanie, măcar în ce privește banii europeni. În PNRR sunt bani mulți, sunt bani de care se leagă viitorul economic al României, bani de care trebuie să beneficieze, în final, fiecare dintre cetățeni.

Mircea Hava, europarlamentar PPE
Membru PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Alin Ignat, deputat de Alba: „Împreună cu Mircea Geoană și echipa Partidului România în Acțiune pentru alegerile parlamentare, eliberăm Alba de aroganța politicienilor de care v-ați săturat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Ignat, deputat de Alba: „Împreună cu Mircea Geoană și echipa Partidului România în Acțiune pentru alegerile parlamentare, eliberăm Alba de aroganța politicienilor de care v-ați săturat.” Am depus candidaturile Partidului România în Acțiune pentru alegerile parlamentare. Vă invit să susțineți o echipă de oameni tineri, curați și energici, profesioniști care au confirmat în domeniile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea