Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava: ”Dezvoltarea municipiului Alba Iulia este încetinită din cauza incompetenței Guvernului”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Primăria are de recuperat peste 6 milioane de euro din rambursuri și corecții aplicate greșit pe proiectele europene

Peste 27 de milioane de lei sau aproximativ 6 milioane de euro, aceasta este datoria totală pe care Guvernul României o are față de Primăria Municipiului Alba Iulia, reprezentând totalul rambursurilor și sumelor din corecțiile aplicate greșit pentru proiectele europene derulate de administrația locală. Anunțul a fost făcut de primarul Mircea Hava, într-o conferință de presă ce a avut loc vineri, la sediul primăriei.

Pentru unele sume s-au întocmit cereri de rambursare de ani de zile iar sumele nu au fost încasate nici în prezent, un exemplu fiind proiectul ”Eu nu abandonez școala” unde de așteaptă rambursarea unei sume de 260.899 de lei de aproape doi ani. Este vorba despre bani pe care administrația locală i-a plătit deja pentru implementarea respectivelor proiecte urmând să-i recupereze și să-i folosească apoi la demararea altor investiții care în acest moment sunt întârziate din cauză că Guvernul nu-și onorează datoriile.

Banii de care vorbim li-i datorează guvernul albaiulienilor, nu municipalității. Și nu sunt doar bani. Sunt o parte din prezentul orașului și, mai grav, o parte dintr-un viitor pe care contam și pe care l-am luat în calcul. Că toate socotelile au fost date peste cap de incompetența guvernului, ca să nu zic rea voință, e o mare problemă. Eu am avertizat că aceste corecții vor scădea nivelul de absorbție a fondurilor europene și vor afecta beneficiari de peste tot, fie administrație, fie agenți economici. Pe albaiulian nu-l interesează corecțiile nefondate și rambursările întârziate, luptele politice sau tergiversările. El are toate taxele la zi și vrea să vadă că orașul lui crește, se dezvoltă. Or, atâta timp cât banii de la guvern nu vin, repet banii noștri, ai albaiulienilor, lucrurile n-au cum să meargă bine. Aici nu mai e vorba de contre politice, de USL versus PDL, ci de un abuz în toată regula. Nu vrem să acceptăm și să ne resemnăm când vine vorba de peste 6 milioane de euro pe care trebuie să-i primim. Nu le cerem nimic din ceea ce nu ni se cuvine, doar ceea ce ne-a fost luat pe nedrept, ca marea găselință a corecțiilor. Pe care noi le-am plătit, instanța ne-a dat dreptate, dar de văzut înapoi o sa-i vedem când numai Dumnezeu știe… Și-atunci ce înseamnă, până la urmă, USL, pentru oamenii de rând? Umilință, Stagnare, Lipsuri”, a declarat primarul Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea