Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Hava: ”Dacă plecarea mea la alt partid ar înclina balanța spre Alba Iulia – capitală de regiune, m-aș gândi la lucrul acesta”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, care este și un lider important al Partidului Democrat Liberal a declarat astăzi că nu exclude o plecare la alt partid daca ar avea garanția că această mutare politică ar aduce orașului titlul de capitală de regiune.

Aș pleca la cei care pot să ia o decizie pentru că, haideți să fim sinceri, decizia va fi politică și trebuie să lucrăm ca oameni politici. Dacă lucrurile acestea se pot face așa, nu numai eu, ci toată echipa ne putem gândi la așa ceva”, a spus Hava.

Președintele PDL Alba a precizat că ia in considerare o astfel de variantă în urma discuțiilor cu ”oameni care au făcut ceva pentru Alba Iulia” și care l-au contactat. Este vorba despre oameni de afaceri ”care iubesc orașul și care și care spun că asta ar fi singura soluție pentru ca Alba Iulia  să devină centru de regiune”.

Eu la București nu am fost niciodată pentru așa ceva și nici nu mă voi duce. Niciodată nu am crezut că ar fi o idee bună și nici acum nu cred așa ceva. Pentru mine ar fi o chestiune de suflet și de morală. Concret: nu am certitudinea că dacă aș face pasul acesta Alba Iulia poate deveni capitală de regiune. Deocamdată este exclus dar vă spun: în momentul în care pe taler se adună lucrurile bune și trebuie dincolo să se pună ceva, în momentul în care aceasta ar fi o chestiune necesară, discutăm! Nu aș face lucrul acesta pentru mine, pentru că eu nu am nevoie decât de sănătate și de liniște, dar nu pot să exclud așa ceva pentru că dacă asta ar cântări teribil în balanță aș fi un ticălos să spun nu”, a declarat Mircea Hava

Hava nu a precizat o anumită formațiune politică spre care s-ar îndrepta într-o asemenea situație însă a dat de înțeles că nu ar fi foarte tentat de o ”trecere” la PNL, deși a precizat că nu are nicio problemă cu partidele politice, problema fiind cu ”oamenii care sunt în interior”

De asemenea, primarul municipiului Alba Iulia a vorbit și despre pierderile pe care le-ar suferi orașul și județul în cazul în care nu ar fi desemnat ca centru de regiune, amintind despre inevitabila mutare a unor instituții importante în alt oraș și despre posibilitatea ca, în timp, județul să ”dispară”:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea