Rămâi conectat

Politică Administrație

Mircea Hava: „Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mircea Hava: „Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om”

Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om, spune fostul edil al municipiului Alba Iulia, europarlamentarul Mircea Hava.

„Credibilitatea Partidului Național Liberal nu poate și nu trebuie să depindă doar de un om. Că e Ciucă sau altcineva. Dacă ești solist, ești doar tu și instrumentul, dacă ești prim-ministru sau președinte de partid, îți trebuie o echipă.

Nu am nimic cu Nicolae Ciucă, așa cum nu am avut nici cu Florin Cîțu, ori cu vreun alt membru al PNL și nu vreau ca acest mesaj să fie perceput ca o critică a unor persoane, căci nu este.

Este, dacă mi se permite, o dezamăgire personală față de o situație mai amplă în care ne aflăm. Nu sunt genul entuziast care să aplaude, la scenă deschisă, schimbările la vârful partidului. Mai degrabă, rămân rezervat și îngrijorat de inconsecvență și de felul în care se desfășoară guvernarea.

Nu m-a mișcat decizia lui Cîțu de a demisiona de la șefia PNL, chiar dacă nu am fost un membru al „echipei câștigătoare”. Nu mă bucură, însă, nici candidatura lui Nicolae Ciucă, și asta nu pentru că aș avea ceva cu militarul sau omul politic Ciucă. Sunt multe nații puternice cu politicieni de ispravă ieșiți din haina militară. Poate fi și una, și alta.

În schimb, nu cred că niște alegeri cu un singur candidat sunt un lucru bun pentru PNL sau alt partid. Pentru că sunt exact modelul de alegeri în care nu există un înfrânt ci, de fapt, pierde tot partidul. Doar ce am trecut prin festivalul democrației. Nu cred nici în derogări. Excepția de la regulă e un instrument ce trebuie folosit în situații excepționale, or PNL nu se află într-o astfel de situație.

Iar pentru a evalua obiectiv și pe termen lung pe cineva n-ajunge să te raportezi la context. Azi, lumea se simte mai sigură când aude un fost militar vorbind despre pace sau război. Și nu e o nimica toată. Dar nu va dura o veșnicie. Și, atunci, după, ce vom face? Ajungem la jocurile copilăriei cu „Cioc-boc, nu-i de tine treci la loc! (fără aluzie)”? Asta în timp ce liderul în cauză îndură rușinea de a deveni „urâtul” țării doar pentru că a ascultat de indicațiile celor care i-au spus că e cel mai frumos!

Cam tot cei care alcătuiesc un, dacă vreți, “pluton” ce propulsează lideri pentru ca, mai apoi, să-i aibă în cătarea “armei.” Statul, guvernul nu sunt făcute să fie exploatate ca bursa cu un profit, fie și de imagine, imediat. Sunt și există pentru a garanta oamenilor traiul de zi cu zi, în fiecare zi!

De ce nu-i avem mai implicați și mai prezenți în decizie, pe colegii mei despre care se știe ce rezultate au avut ca aleși direcți ai oamenilor, nu pe liste. Tocmai pentru că mulți dintre cei de pe liste au întins corzile, au profitat la maxim și au crezut că le știu pe toate.

Ceea ce e foarte grav, când nu-i mai asculți pe ăia rămași aproape de oameni și probleme. Dacă ar există mai multă dovadă că Bucureștiul ascultă nu doar aude, alta ar fi situația. Spre deosebire de alții, nu văd neapărat o piedică în faptul că domnul Ciucă e mai cazon, obișnuit să ia și să dea ordine. Dar unde e echipa de guvernare vizibilă și cu rezultate? Care să poată recupera faptul că am dezamăgit electoratul.

PNL este, încă, un partid mare și stabil, cu o resursă umană importantă, iar printre liderii săi sunt mulți oameni cu experiență în politică și administrație, oameni asupra cărora nu planează nici un fel de acuze ori suspiciuni de orice natură, și care ar putea să își asume orice candidatură la nivelul PNL sau al țării”, a scris Mircea Hava pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea