Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Mircea Geoană: „Noi vorbim despre criză, creșterea taxelor și impozitelor, în loc să atragem fonduri cât mai repede”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Mircea Geoană: „Noi vorbim despre criză, creșterea taxelor și impozitelor, în loc să atragem fonduri cât mai repede”

Mircea Geoană, candidat la Președinția României în 2024, atrage atenția asupra dezastrului din absorbția de fonduri europene, deficitul uriaș, inflația și o criză economică iminentă, precum și numărul mic de ținte îndeplinite și perspectiva lui 2025 cu privire la taxele și impozitele suportate de români.

Citește și: Mircea Geoană lansează la Alba Iulia prima dezbatere a Mișcării ”România Renaște”, Susținători și experți discută despre viitorul României

„A fost nevoie de scandalul din coaliție ca să afle și românii că absorbția fondurilor europene este un dezastru, de parcă nu era suficient că avem un deficit uriaș, inflație și o criză economică iminentă.

Consiliul Fiscal arată că absorbția fondurilor de coeziune oferite României în exercițiul bugetar 2021-2027 era ZERO, până la final de august.
Încă o dată, politizarea, incompetența și nepăsarea aruncă România în haos.

De asemenea, la sfârșitul lunii iulie, doar 70 din 518 ținte din PNRR au fost îndeplinite. România a cheltuit 2,4 mld. euro din cele 29 alocate, adică un grad de absorbție de 8%, iar cererea de plată nr. 3, depusă în decembrie 2023, în valoare de circa 2 mld. euro, se găsește încă în curs de evaluare de către CE.

Este evident că România nu are cum să cheltuie restul de 26,6 mld. de euro în următorii 2 ani, așa cum este asumat.

Mai sunt doar câteva luni până la alegeri și da, în calitate de președinte, nu voi accepta ca astfel de situații să se repete. Vorbim de miliarde de euro care ar fi putut deja să intre în economia românească și să susțină realizarea de proiecte de care ar beneficia românii și România.

În loc să-i vedem pe guvernanți preocupați și determinați să atragă aceste fonduri cât mai repede, noi vorbim despre criza economică și creșterea taxelor și impozitelor din 2025!”, a transmis Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidențiale din 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție în infrastructura rutieră la Crăciunelu de Jos: Mai multe străzi din comună vor fi modernizate. Licitația, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție în infrastructura rutieră la Crăciunelu de Jos: Mai multe străzi din comună vor fi modernizate. Licitația, lansată pe SEAP Administrația comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe Sistemul Eletronic de Achiziții Publice, licitația care prevede execuția de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din comună. Citește și: Podul peste râul Mureș între Blandiana și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea