Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Sănătății: „Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ministrul Sănătății: „Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie”

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a anunțat că noul an scolar se va redeschide cu prezența fizică a elevilor, purtarea măștii de protecție fiind obligatorie doar în școală, pentru copiii de peste 6 ani, în spațiile deschise purtarea măștii nefiind obligatorie, iar activitățile de la ora de sport „vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis”.

„Ca urmare a discuției am agreat că prioritatea este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posbilității de învățământ în format fizic.

De asemenea, trebuie să avem în vedere că acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea unor măsuri de protecție în așa fel încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil.

Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste șase ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie.

De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis, iar pentru cele în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu”, a spus Ioana Mihăilă.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea