Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Sănătății: Începând de săptămâna viitoare, pacienții vor putea evalua experiența în spitale prin noul mecanism de măsurare a satisfacției, prin SMS și formular web

Ziarul Unirea

Publicat

în

pacienti-evaluare-spitalPacienții vor putea evalua experiența în spitale, începând de săptămâna viitoare, prin noul mecanism de măsurare a satisfacției, prin SMS și formular web, a anunțat vineri, 16 decembrie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Vor fi contactați anual aproximativ jumătate dintre pacienții care se externează din spitale. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri în toate rețelele naționale. Un eșantion relevant de pacienți selectați aleatoriu la nivelul fiecărui spital din România va fi contactat automat printr-un SMS care va conține un set de întrebări simple referitoare la: calitatea serviciilor medicale, curățenia din spital, interacțiunea cu personalul medical, eventuale cazuri de condiționare a actului medical”, a explicat Voiculescu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că răspunsul pacienților va fi anonimizat și apoi înregistrat într-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sănătății de către Serviciul pentru Telecomunicații Speciale. SMS-ul de răspuns va fi gratuit pentru pacienți.

Potrivit ministrului, situația rezultată din centralizarea datelor și analiza acestora va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătății și dezvoltat de GovITHub.

”7.4 din 10 este gradul de satisfacție al pacienților din Franța, spre deosebire de 9.8 din 10 la noi. Asta pentru că în acest moment, măsurarea satisfacției pacienților se bazează pe formulare tipărite care sunt completate de pacienţi în timpul internării, iar apoi introduse într-un sistem centralizat de către angajaţii spitalului. Această metodologie distorsionează rezultatele şi nu oferă o situaţie reală a experienţei pacientului în spital”, a mai precizat ministrul.
sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea