Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Pricopie linişteşte apele din învăţământ „Nu sunt probleme cu banii, salariile vor fi plătite în câteva zile”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie dă asigurări că salariile din învăţământ vor fi plătite „în câteva zile” şi spune că întârzierea din ianuarie nu este cauzată de lipsa banilor ci de „un nou sistem de prezentare a datelor în trezorerie”.  Aceste declaraţii au venit după ce Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a susţinut că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

Nu sunt probleme legate de lipsa banilor, ci despre un nou sistem de prezentare a datelor în trezorerie, nu numai în sectorul de învăţământ. Este vorba despre o nouă formulă de raportare, mult mai analitică, pentru a face distincţia între diferitele tipuri de categorii de capitole bugetare, corelate cu activităţile. De exemplu, la noi în educaţie, va fi făcută corelaţia cu ciclurile de învăţământ„, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Potrivit ministrului, în prezent, nu există o situaţie defalcată privind sumele cheltuite pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial.

Acum, nu putem spune cât am cheltuit cu grădiniţele sau cu învăţământul primar. Cu excepţia universităţilor, în toate celelalte zone sunt cifre aproximative„, a mai spus ministrul Educaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea