Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii anunță reforme semnificative în legea salarizării pentru a încuraja performanța la locul de muncă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ministrul Muncii anunță reforme semnificative în legea salarizării pentru a încuraja performanța la locul de muncă

Noua lege a salarizării, potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, trebuie să conțină un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc și să introducă un spor lunar pentru a încuraja performanța. Aceste informații au fost făcute publice pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii, în urma negocierilor-maraton pe tema noii legi a salarizării. Profesioniștii din diverse domenii, printre care transporturile, autoritățile centrale și instituțiile cu autofinanțare, au prezentat problemele specifice din cadrul activităților lor.

Scopul este de a crea o lege care să aducă claritate și să asigure egalitatea plății pentru munca egală. De asemenea, se dorește introducerea unui mecanism care să prevină modificările ad-hoc în sistemul de salarizare. Prin intermediul acestui spor lunar, se încurajează performanța la locul de muncă. Ministrul Muncii a subliniat importanța dezvoltării unor politici active pentru forța calificată de muncă.

”Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forţa calificată de muncă”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Aceste discuții au avut loc în cadrul procesului de elaborare a proiectului legii salarizării în sectorul bugetar. Profesioniștii prezenți la dialog au evidențiat provocările cu care se confruntă în mediul lor de lucru și au argumentat că o nouă lege este necesară pentru a elimina inechitățile din sistemul public de salarizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea