Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Muncii anunță reforme semnificative în legea salarizării pentru a încuraja performanța la locul de muncă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ministrul Muncii anunță reforme semnificative în legea salarizării pentru a încuraja performanța la locul de muncă

Noua lege a salarizării, potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, trebuie să conțină un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc și să introducă un spor lunar pentru a încuraja performanța. Aceste informații au fost făcute publice pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii, în urma negocierilor-maraton pe tema noii legi a salarizării. Profesioniștii din diverse domenii, printre care transporturile, autoritățile centrale și instituțiile cu autofinanțare, au prezentat problemele specifice din cadrul activităților lor.

Scopul este de a crea o lege care să aducă claritate și să asigure egalitatea plății pentru munca egală. De asemenea, se dorește introducerea unui mecanism care să prevină modificările ad-hoc în sistemul de salarizare. Prin intermediul acestui spor lunar, se încurajează performanța la locul de muncă. Ministrul Muncii a subliniat importanța dezvoltării unor politici active pentru forța calificată de muncă.

”Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forţa calificată de muncă”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Aceste discuții au avut loc în cadrul procesului de elaborare a proiectului legii salarizării în sectorul bugetar. Profesioniștii prezenți la dialog au evidențiat provocările cu care se confruntă în mediul lor de lucru și au argumentat că o nouă lege este necesară pentru a elimina inechitățile din sistemul public de salarizare.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Românii vulnerabili vor continua să primească vouchere pentru alimente și în 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a confirmat marți că românii aflați în situații vulnerabile vor beneficia și în anul 2024 de vouchere pentru alimente pe întreg parcursul anului.

Tichetele sociale, în valoare de 50 de euro, vor fi distribuite în anul 2024 la intervale regulate de două luni. Începând cu 1 ianuarie 2024, aceste vouchere vor continua să ofere sprijin, reprezentând o sumă de 250 de lei la fiecare două luni.

Suma alocată de 50 de euro poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de alimente și se adresează categoriilor vulnerabile, inclusiv pensionarilor cu venituri sub 1.700 de lei, familiilor monoparentale și familiilor cu mai mult de doi copii, dar cu venituri individuale sub 675 de lei pe membru de familie.

Decizia de a menține acest program în 2024 vine în contextul continuării eforturilor de sprijin pentru cei afectați economic și social, asigurându-se că nevoile esențiale ale acestor categorii vulnerabile sunt îndeplinite și în viitorul apropiat.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare