Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Muncii anunță reforme semnificative în legea salarizării pentru a încuraja performanța la locul de muncă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Muncii anunță reforme semnificative în legea salarizării pentru a încuraja performanța la locul de muncă

Noua lege a salarizării, potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, trebuie să conțină un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc și să introducă un spor lunar pentru a încuraja performanța. Aceste informații au fost făcute publice pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii, în urma negocierilor-maraton pe tema noii legi a salarizării. Profesioniștii din diverse domenii, printre care transporturile, autoritățile centrale și instituțiile cu autofinanțare, au prezentat problemele specifice din cadrul activităților lor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Scopul este de a crea o lege care să aducă claritate și să asigure egalitatea plății pentru munca egală. De asemenea, se dorește introducerea unui mecanism care să prevină modificările ad-hoc în sistemul de salarizare. Prin intermediul acestui spor lunar, se încurajează performanța la locul de muncă. Ministrul Muncii a subliniat importanța dezvoltării unor politici active pentru forța calificată de muncă.

”Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanţa. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forţa calificată de muncă”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Aceste discuții au avut loc în cadrul procesului de elaborare a proiectului legii salarizării în sectorul bugetar. Profesioniștii prezenți la dialog au evidențiat provocările cu care se confruntă în mediul lor de lucru și au argumentat că o nouă lege este necesară pentru a elimina inechitățile din sistemul public de salarizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea