Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Mediului: Vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto, odată cu eliminarea timbrului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

timbrul-de-mediuDaniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului, susține că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto odată cu eliminarea timbrului de mediu, agumentând că principala problemă în acest sector nu este colectarea ci cheltuirea fondurilor și dezvoltarea de programe.

„Este o discuție pe care o vom avea la momentul când se va elabora bugetul. Timbrul de mediu s-a atacat tot timpul în instanța, iar statul trebuie să plătească eșalonat foarte mulți bani pentru cei care au plătit acest timbru de mediu. (…) Problema nu este neapărat cum să alimentăm (Administrația Fondului pentru Mediu n.r.), pentru că dacă vă uitați 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci nu e problema colectării ci problema cheltuirii și dezvoltarea de programe în această zonă și pentru a face un mediu mai prietenos”, a explicat duminică Daniel Costantin, la Digi24, citat de Agerpres. Vezi Care sunt cele 102 taxe nefiscale ce vor fi eliminate de la 1 februarie 2017

Întrebat dacă vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto ce reclamă că, odată cu eliminarea timbrului de mediu, industria autohtonă de autovehicule va scădea cu 30% și se vor pierde 15.000 de locuri de muncă, vicepremierul a confirmat că vor exista, dar vor fi prezentate public, „numai după ce le vom discuta cu dânșii”.

„Sigur că vor exista (măsuri compensatorii n.r.), după ce le vom discuta cu dânșii le vom prezenta și public. Cu siguranță producția de autovehicule este foarte importantă pentru țara noastră și vorbim de doi mari producători, într-adevăr cu capital străin, dar care de-a lungul timpului au avut deschidere guvernamentală foarte mare și vor avea în continuare. Eu ca ministru al Mediului voi fi preocupat ca pe piața românească să fie autovehicule cât mai noi și care să polueze cât mai puțin”, a precizat Constantin.

Acesta a afirmat că, deși au existat diverse discuții despre introducerea unei accize în prețul carburantului, atât la nivel tehnic cât și politic, această măsură nu a fost suficient fundamentată și „nu poate intra în discuție, cel puțin acum”.

„Acciza în prețul carburantului este o discuție care a fost și la nivel tehnic și politic, dar care nu este suficient fundamentată și nu poate intra în discuție cel puțin acum. Toate le vom discuta la momentul potrivit. (…) Repet, avem fonduri suficiente și vom lua măsuri cu fondurile pe care le avem astfel încât gradul de poluare să fie cât mai redus”, a subliniat ministrul Mediului.

Timbrul de mediu pentru autovehicule era inclus în cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea