Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Finanțelor: România a primit peste 2,7 miliarde de euro, din partea Comisiei Europene, din PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Finanțelor: România a primit peste 2,7 miliarde de euro, din partea Comisiei Europene, din PNRR

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat faptul că României i-au fost virați din partea Comisiei Europene 2,7 miliarde de euro, aferenți celei de-a doua cereri de plată.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Alături de prefinanțare și prima tranșă din PNRR, țara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăți de aproape zece miliarde euro, din cadrul acestui instrument”, a precizat Marcel Boloș, care a adăugat că trebuie să ducem la bun sfârșit reformele asumate și să nu pierdem niciun cent.

De asemenea, a subliniat că nu trebuie să uităm că PNRR este un proiect vast, cu implicații directe și indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea și dezvoltarea economiei, stabilitatea și sustenabilitatea bugetului, cât și performanțele procesului administrativ.

„Este o reușită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate și a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă”, a adăugat ministrul Finanțelor.

În ciuda vocilor sceptice care au anunțat un eșec în ceea ce privește capacitatea României de a primi toți banii din PNRR, România a fost printre primele țări din UE care a reușit să facă diligențele pentru a doua tranșă de bani. Și, așa cum precizează Boloș, este vorba despre un PNRR complex, pentru care România a trimis peste 3.000 de documente.

Ministrul Finanțelor a reușit în doar câteva luni de când este la minister să echilibreze situația în privința deficitului bugetar, așa cum a arătat în intervențiile sale publice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea