Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Finanțelor: În cazul unei restanțe, ANAF va popri doar un singur cont al debitorului, numai pentru suma aferentă datoriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

anaf-570x330Persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor mai avea toate conturile blocate pentru recuperarea creanței, ci doar un singur cont și numai pentru suma aferentă restanței, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Propunem o măsură extrem de importantă privind poprirea electronică. Am primit nenumărate mesaje ca ministru al Finanțelor de la nenumărați oameni cărora li s-au blocat conturile și nu numai un cont, ci mai multe sau toate, și pentru sume care depășeau suma datorată ANAF. Luăm această măsură prin care se va bloca un singur cont și de valoarea datoriei către ANAF”, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dezvoltă, în prezent, o aplicație în acest scop, astfel încât să blocheze un singur cont care să acopere valoarea creanței respective, iar deblocarea să se producă mult mai rapid decât în prezent.

Propunerea se regăsește într-un proiect de act normativ,care conține mai multe măsuri de simplificare atât pentru persoane fizice cât și pentru cele juridice.

Documentul prevede, printre altele, transmiterea online către instituțiile publice beneficiare a adeverințelor de venit și certificatelor de atestare fiscală, respectiv introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea