Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Energiei, despre factura imensă primită de o familie din Alba Iulia: „Acea factură de 27.000 de lei este mai mult decât o greşeală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Ministrul Energiei, despre factura imensă primită de o familie din Alba Iulia: „Acea factură de 27.000 de lei este mai mult decât o greşeală”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a discutat referitor la scandalul facturii primite de către o familie din Alba Iulia, care a aflat că trebuie să achite suma de 27.808 lei pentru un consum de 39.313 kwh, în perioada 12 iulie – 10 august 2021.

Virgil Popescu a spus marţi dimineaţă la România Actualităţi că situaţia face obiectul unei investigaţii interne a companiei şi că şi el este curios de rezultat.

Totodată acesta a vorbit despre şicanele pe care le-ar face distribuitorii clienţilor care se mută la alt furnizor, lăsând să se înţeleagă că de aici pleacă problema facturilor enorme pe care au început să le primească oamenii, după liberalizarea pieţei interne.

Declaraţiile ministrului Virgil Popescu:

”Acea factură de 27.000 a unui client din Alba este mai mult decât o greşeală. Este ceva ce este în investigare în momentul de faţă. A fost o regularizare pe un an de zile, dar chiar şi aşa suma este foarte mare. Acolo sunt şi eu foarte curios să văd rezultatul investigaţiei interne a companiei, pentru că 27.000 de lei este o sumă foarte mare.

Aş sfătui furnizorii să nu mai facă asemenea greşeli, aş mai sfătui distribuitorii care citesc contoarele, care sunt diferiţi de furnizori, să nu încerce să facă citiri eronate sau să facă şicane de-astea în momentul în care un client încearcă să plece de la furnizorul care întâmplător deţine şi distribuţia, către un alt furnizor, care nu are acea distribuţie în acea zonă sau nu are distribuţie deloc.

Să ştiţi că mai sunt şi astfel de lucruri, sunt companii care deţin şi distribuţie şi furnizare şi, încercând să îşi ţină clientul, să nu plece de la un furnizor la altul, fac tot felul de şicane. Inclusiv în call center li se spune oamenilor că dacă vă mutaţi să ştiţi că nu o să mai vă facă nimeni deranjamente, n-o să vă mai repare.

În factura pe care o plăteşte clientul, plăteşte şi un tarif de distribuţie şi indiferent cine vinde energia electrică sau gazul natural pe sârmele şi pe conductele din zona respectivă, are obligaţia distribuitorul să facă intervenţiile în caz de defect”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!” Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”. La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea