Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educației: Tematica de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recuperarea materiei pe care elevii au pierdut-o în timpul orelor online, a fost dezbătută de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, miercuri seara, discutându-se și o serie de măsuri ce au fost dispuse în învățământ, precum măsura orelor remediale. Acesta a mai anunțat și că va fi adaptată materia pentru examenele finale, în funcție de realitatea acestui an școlar.

„Am promovat în ședința de guvern de astăzi, în primă lectură, OUG pentru introducerea acestui pachet de măsuri remediale care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea online, accesul deficitar la tehnologie sau internet. Înainte de începerea școlilor sunt convins că vom aproba această OUG.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: „Regulile de distanţare din unitățile de învățământ vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei”

Am luat măsura extingerii perioadei în care elevii își pot încheia stiuația școlară pe primul semestru, cu până la 8 săptămâni de la revenirea în școlă, am luat măsură reducerii numărului de note necesare pentru încheierea situației școlare, acesta era echivalent cu numărul de ore alocate săptămânal materiei respective.

Mai departe, depindem de deschiderea școlii pentru că nu poți să recuperezi online ceea ce ai pierdut online, de nivelul de implicare al fiecărui cadru didactic.

Vom spune că atâta vreme cât elevii, părinții, profesorii solicită ca examenele naționale să fie susținute la datele planificate, să fie susținute cu prezență fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realiztățile acestui an, ar însemna să negi evidențele și să spui că totul a fost perfect.

Citește și: Efectuarea unui test covid-19 la întoarcerea în țară în locul carantinării de 14 zile. Alternativa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism

Tematica de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat va fi adaptată la realitățile acestui an. Adaptarea se va realiza în modul cel mai obiectiv și profesionist cu putinî și va fi anunțată din timp”, a declarat ministrul Educației, pentru B1 TV.

Sursă: b1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea