Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Educaţiei: De vineri, profesorii din ţară vor primi cei 150 de euro pentru materiale didactice

Ziarul Unirea

Publicat

în

euroProfesorii din ţară vor primi, de vineri, cei 150 de euro pentru achiziţia de materiale didactice, prin programul „Dezvoltarea carierei didactice”. Anunţul a fost făcut joi, de către Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. „Ministerul de Finanţe urmează să facă, joi, plăţile către inspectoratele şcolare, astfel că sumele vor fi virate către destinatari în scurt timp”.

„Sunt conştient că aceşti bani nu sunt suficienţi decât pentru o lună-două, cel mult, dar atât am putut face. De vineri, banii vor ajunge în teritoriu, este vorba despre echivalentul a 700 de lei”, a anunţat Pricopie, la Buzău, la o întâlnire cu aproximativ 400 de cadre didactice din judeţul Buzău.

Ministrul Educaţiei a mai spus că intenţionează păstrarea acestui program derulat cu fonduri europene până în anul 2020. Potrivit lui Pricopie, tot la fondurile europene s-ar putea recurge şi pentru plata profesorilor care vor participa la evaluările iniţiale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a precum şi pentru cadrele didactice, atât asistenţi, cât şi corectori de la simulările examenelor naţionale.

Guvernul anunţa, în 22 octombrie, alocarea a circa 50 milioane, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”, urmând ca minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul unversitar să primească suma de 150 euro.

„Un proiect mai vechi care a fost întrerupt în 2010 se numea atunci «Suta de euro pentru cărţi», fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei a 100 de euro pentru a-şi achiziţiona cărţi. Acest drept în perioada crizei a fost anulat, iar noi, acum, în urma discuţiei cu colegii din Guvern şi cu sindicatele, am găsit această nouă formulă”, afirma atunci Pricopie, susţinând că, spre deosebire de programul în care profesorii erau obligaţi să justifice suma de 100 euro cheltuită pentru cărţi, de data aceasta cadrele didactice nu vor mai deconta cei 150 de euro.

„De data aceasta, nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, participare la cursuri, conferinţe şi aşa mai departe (…) Nu vorbim de deconturi, ci vorbim de o pagină în care fiecare cadru didactic spune cum a folosit cei 150 de euro în raport cu dezvoltarea perofesională a fiecărei persoane”, mai susţinea Pricopie.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea