Ministrul Educaţiei: De vineri, profesorii din ţară vor primi cei 150 de euro pentru materiale didactice

euroProfesorii din ţară vor primi, de vineri, cei 150 de euro pentru achiziţia de materiale didactice, prin programul „Dezvoltarea carierei didactice”. Anunţul a fost făcut joi, de către Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. „Ministerul de Finanţe urmează să facă, joi, plăţile către inspectoratele şcolare, astfel că sumele vor fi virate către destinatari în scurt timp”.

„Sunt conştient că aceşti bani nu sunt suficienţi decât pentru o lună-două, cel mult, dar atât am putut face. De vineri, banii vor ajunge în teritoriu, este vorba despre echivalentul a 700 de lei”, a anunţat Pricopie, la Buzău, la o întâlnire cu aproximativ 400 de cadre didactice din judeţul Buzău.

ELIT

Ministrul Educaţiei a mai spus că intenţionează păstrarea acestui program derulat cu fonduri europene până în anul 2020. Potrivit lui Pricopie, tot la fondurile europene s-ar putea recurge şi pentru plata profesorilor care vor participa la evaluările iniţiale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a precum şi pentru cadrele didactice, atât asistenţi, cât şi corectori de la simulările examenelor naţionale.

Guvernul anunţa, în 22 octombrie, alocarea a circa 50 milioane, în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pentru programul privind „Dezvoltarea carierei didactice”, urmând ca minimum 250.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi minimum 40.000 profesori din mediul unversitar să primească suma de 150 euro.

Mihail David - 2020

„Un proiect mai vechi care a fost întrerupt în 2010 se numea atunci «Suta de euro pentru cărţi», fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei a 100 de euro pentru a-şi achiziţiona cărţi. Acest drept în perioada crizei a fost anulat, iar noi, acum, în urma discuţiei cu colegii din Guvern şi cu sindicatele, am găsit această nouă formulă”, afirma atunci Pricopie, susţinând că, spre deosebire de programul în care profesorii erau obligaţi să justifice suma de 100 euro cheltuită pentru cărţi, de data aceasta cadrele didactice nu vor mai deconta cei 150 de euro.

„De data aceasta, nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice, cărţi, participare la cursuri, conferinţe şi aşa mai departe (…) Nu vorbim de deconturi, ci vorbim de o pagină în care fiecare cadru didactic spune cum a folosit cei 150 de euro în raport cu dezvoltarea perofesională a fiecărei persoane”, mai susţinea Pricopie.

Sursa: mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

nico 7 noiembrie 2014 at 11:12

Nu ma inebuni, de ce acum, inainte de ziua de 16 noiembrie !

Horea 7 noiembrie 2014 at 16:39

Ministrul Educaţiei: „De vineri, profesorii din ţară vor primi cei 150 de euro pentru materiale didactice”

De vineri? Care vineri?

Claudiu 7 noiembrie 2014 at 23:04

Doar doar pun botul si voteaza PSD……Ce tampiti îi cred astia pe profesori. Dupa ce maharii PSD au fost prinsi cu mita de milioane de euro si au fraudat bugetul cu miliarde de euro acum arunca in batjocura cativa banuti catre profesori, nu este asta bataie de joc?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...