Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ministrul Economiei: Cuprumin Abrud este pe profit. La anul doresc să o listez la bursă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constantin Nita01Ministrul Economiei, Constantin Niţă a spus astăzi la Alba Iulia că intenţionează să listeze la anul compania minieră Cuprimin Abrud la bursă şi să vândă 15% din acţiuni, iar banii să fie investiţi în tehnologizarea societăţii.

Compania minieră Cuprumin este pe profit în momentul de faţă, iar de la 1 iulie tot profitul va fi folosit pentru retehnologizare, a mai arătat ministrul.

“Urmează ca data viitoare, în viitorul foarte apropiat, să mă opresc şi la Cuprumin Abrud, o unitate pe care iarăşi am ambiţia să o repunem pe picioare. Ea este deja pe profit şi cu siguranţă că anul acesta va încheia cu un profit mai mare. Tot profitul pe care-l va face, conform noii legi, de la 1 iulie, va fi folosit pentru retehnologizare. Deci, dorinţa noastră este să refacem această companie şi dacă lucrurile vor evolua pozitiv, anul viitor doresc să o listez la bursă. Eu sunt adeptul vânzărilor transparente pe bursă, aşa am făcut şi anul trecut pentru domeniul energiei şi am avut succes şi sper ca şi în domeniul acesta să am succes. De altfel lucrez la un program naţional de revigorare a mineritului si sper ca într-o lună de zile să-l pot prezenta opiniei publice. Ne-a bătut joc de această industrie, avem resurse suficiente în ţara aceasta şi orice resursă trebuie pusă în slujba cetăţeanului”, a spus Constantin Niţă la conferinţa de presă a PSD Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea