Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie
Ministrul Apărării, despre noile măsuri fiscale: Sunt „o gură de oxigen”. Ce spune despre armata obligatorie
Ionuț Moșteanu, Ministrul Apărării, a declarat vineri, 11 iulie 2025, că măsurile fiscale anunțate recent de premierul Ilie Bolojan reprezintă un pas necesar în reducerea deficitului bugetar. De asemenea, acesta a reiterat că USR susține demersurile luate de premierul liberal.
Întrebat vineri, în cadrul unei emisiuni la un post TV despre noile măsuri fiscale, ministrul Apărării, Ionuț Moșteanu, a afirmat că acestea sunt „așteptate de toată lumea” și „absolut necesare”.
Oficialul a subliniat și gravitatea situației economice din România: „Altfel nu se mai poate. Suntem cu apa la gură ca stat, ca finanță, ca situație fiscal-bugetară”.
Despre efectele primului pachet fiscal, Moșteanu a declarat: „A fost un prim pachet care iată ne-a dat o gură de oxigen în ceea ce privește încrederea investitorilor, a agenților de rating și a Comisiei Europene, în posibilitatea României de a se redresa din punct de vedere fiscal bugetar”.
În plus, Moșteanu a reiterat sprijinul USR față de conducerea Guvernului, relatează Mediafax: „Premierul Bolojan are un partener 100% în noi, în cei de la USR care suntem parteneri în această guvernare”.
Ministrul Apărării: E nevoie de mai mulți oameni în armată
Ionuț Moșteanu, ministrul Apărării din partea USR a declarat că Armata duce lipsă de personal și că o bază mai mare de rezerviști este necesară: „Dimensiunea creată în planurile strategice al armatei române în jur de 120.000 de oameni. În momentul ăsta sunt în jur de 75.000, 65.000 soldați și ofițeri, aproximativ 10.000 personal contractual și funcționali. E nevoie de mai multă lume, de mai mulți oameni în armată”.
Moșteanu a anunțat reactivarea unui proiect legislativ pentru extinderea baze de rezerviști: „E nevoie de o bază de rezervă mai mare, de rezerviști voluntari și aici am repus pe traseu interministerial de avizare un proiect care va ajuta statul român și armata română să crească această bază de rezerviști voluntari”.
Întrebat despre posibilitate introducerii armatei obligatorii, ministrul a răspuns: „Nu, armata trebuie formată din profesioniști, oameni care se dedică și aleg cariera militară și treaba noastră ca stat este să creăm motivarea pentru o bună parte din societate să intre și să stea în acest sistem”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026
Impozitul pe casă va reflecta valoarea de piață. Se introduce taxa pentru mașinile poluante și reformele privind salarizarea în sectorul public. Pachetul fiscal major urmează să fie aplicat de la 1 ianuarie 2026 Ilie Bolojan a oferit vineri, 11 iulie 2025, noi detalii privind modificările fiscale pregătite de Guvern, incluzând schimbarea modului de calcul al […]
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu
Deci, se poate: Directorul unei companii de stat renunță, benevol, la aproape 75% din salariul lunar încasat. Un al doilea renunță la 20% din salariu Directorul unei companii de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei, a decis să renunțe, din proprie inițiativă, la o parte consistentă din salariul încasat lunar. Suma la care renunță este […]
Primăriile vor decide dacă și unde permit jocurile de noroc. Bolojan: „Orașele sunt invadate, fără ca administrațiile locale să le poată controla”
Primăriile vor decide dacă și unde permit jocurile de noroc. Bolojan: „Orașele sunt invadate, fără ca administrațiile locale să le poată controla” Guvernul pregătește o măsură care vizează descentralizarea industriei jocurilor de noroc în România. Ilie Bolojan a anunțat vineri, 11 iulie 2025, că autorizațiile nu vor mai fi emise la nivel central, decizia urmând […]