Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Până în 2020, în România ar trebui să existe circa două milioane de hectare irigate
Potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este acela de a creşte randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate.
Acesta s-a întâlnit luni cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla. La întâlnire au participat, de asemenea, Monica Gheorghiţă, secretar de stat, şi Radu Gabriel Safta, director general al Departamentului de Afaceri Globale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, informează MADR. În cadrul vizitei, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite şi-a exprimat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cele două state, considerând oportună prezenţa mai multor firme din România la târgurile şi expoziţiile din domeniul agricol care se organizează în Emirate.
De asemenea, oficialul a dorit să afle care ar fi oportunităţile de investiţii în sectorul agricol în ţara noastră. „Ministrul Petre Daea a făcut o succintă prezentare a sectorului agricol, accentuând ideea că, în ultima perioadă, fermierii români s-au dezvoltat foarte mult, integrarea în Uniunea Europeană ajutând în acest sens. Astfel, fermierii s-au dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, au început să se organizeze şi obţin producţii din ce în ce mai mari de la an la an. În acelaşi timp, ministrul a arătat că, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este acela de a creşte randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel că până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate”, se menţionează în comunicat.
În ce priveşte domeniile care ar putea prezenta interes pentru potenţialii investitori din Emiratele Arabe Unite, ministrul Petre Daea a făcut referire la sectorul irigaţiilor, dar şi la cel legumicol, întrucât în ţara noastră se realizează o producţie importantă care ar putea fi valorificată mai bine prin crearea unor reţele de preluare sau unor linii de prelucrare şi conservare a acestora.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]