Rămâi conectat

Actualitate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Până în 2020, în România ar trebui să existe circa două milioane de hectare irigate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este acela de a creşte randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel ca până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate.

Acesta s-a întâlnit luni cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla. La întâlnire au participat, de asemenea, Monica Gheorghiţă, secretar de stat, şi Radu Gabriel Safta, director general al Departamentului de Afaceri Globale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, informează MADR. În cadrul vizitei, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite şi-a exprimat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cele două state, considerând oportună prezenţa mai multor firme din România la târgurile şi expoziţiile din domeniul agricol care se organizează în Emirate.

De asemenea, oficialul a dorit să afle care ar fi oportunităţile de investiţii în sectorul agricol în ţara noastră. „Ministrul Petre Daea a făcut o succintă prezentare a sectorului agricol, accentuând ideea că, în ultima perioadă, fermierii români s-au dezvoltat foarte mult, integrarea în Uniunea Europeană ajutând în acest sens. Astfel, fermierii s-au dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, au început să se organizeze şi obţin producţii din ce în ce mai mari de la an la an. În acelaşi timp, ministrul a arătat că, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este acela de a creşte randamentele de producţie la unitatea de suprafaţă, prin reabilitarea sistemelor de irigaţii, astfel că până în 2020 în România să existe circa două milioane de hectare irigate”, se menţionează în comunicat.

În ce priveşte domeniile care ar putea prezenta interes pentru potenţialii investitori din Emiratele Arabe Unite, ministrul Petre Daea a făcut referire la sectorul irigaţiilor, dar şi la cel legumicol, întrucât în ţara noastră se realizează o producţie importantă care ar putea fi valorificată mai bine prin crearea unor reţele de preluare sau unor linii de prelucrare şi conservare a acestora.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea