Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătăţii vrea să modifice regulile pentru concursul de directori de spitale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Sănătăţii vrea să modifice regulile pentru concursul de directori de spitale, iar una dintre cele mai importante schimbări se referă la eliminarea resticţiei conform căreia manageri nu pot fi decât profesori universitari sau medici primari. Un proiect de ordonanta de urgenţă este discutat în şedinţa de guvern de miercuri.

guvernGuvernul discută în ședința de miercuri proiectul de ordonanţă de urgenţă care modifică Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit unui comunicat al Executivului.

Dacă OUG va fi adoptată astăzi, managerii vor fi obligați să se ocupe exclusiv de spital. Ceea ce înseamnă că vor avea un program de manager între orele 8:00-16:00, iar dacă vor dori să facă intervenții chirurgicale – în cazul în care managerii sunt și medici – o vor putea face după încheierea programului.

Un pas în plus pentru depolitizarea sistemului de management a spitalelor din România ar fi ca aceștia să nu aibă voie să dețină vreo funcție de conducere într-un partid politic.

În schimb, un pas pentru combaterea nepotismului este acela că rudele de până la gradul IV ale managerului nu au voie să ocupe funcții de conducere în niciun spital și nici în serviciul de Ambulanță.

Totodată, în această OUG se mai arată că toate funcțiile de conducere vor fi ocupate prin concurs. Asta înseamnă că șeful de secție, șeful de laborator, șeful medicul vor trebui să participe la un concurs pentru ocuparea funcției. În clinicile universitare trebuie să ocupe și funcția de cadru universitar în medicină.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea