Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Sănătății va elabora un ghid al vaccinării care va fi distribuit viitoarelor mame

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Sănătății va elabora un ghid al vaccinării care va fi distribuit tuturor viitoarelor mame, potrivit unei rezoluții semnată, luni de ministrul Nicolae Bănicioiu,  prezent la dezbaterea cu tema „Vaccinarea obligatorie – pro sau contra”, organizată de grupul parlamentar PSD.

Rezoluția a fost semnată și de către ceilalți participanți la dezbatere: președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, șeful Departamentului Politici și Strategii din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, Anca Crupariu, directorul adjunct UNICEF, Eduard Petrescu, șeful biroului OMS pentru România, Victor Olsavszky, secretarul de stat Gigel Paraschiv din cadrul Ministerului Educației, precum și de senatorii social-democrați Ecaterina Andronescu, Florian Popa și Florian Bodog.

Documentul prevede că informarea și educarea părinților în ceea ce privește modul de acțiune și efectele vaccinurilor sunt obligații ale Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, direcțiilor de sănătate județene, medicilor și specialiștilor.

Se solicită Ministerului Sănătății să editeze un manual/ghid al vaccinării, materialul fiind distribuit medicilor de familie care vor fi obligați să îl înmâneze viitoarelor mame.

De asemenea, rezoluția prevede elaborarea unui raport anual al vaccinării, cuprinzând informațiile relevante referitoare la situația în domeniu în România și la nivel mondial, dar și realizarea de campanii anuale naționale de informare în legătură cu vaccinarea, consecințele și efectele acesteia, derulate în maternități și spitale de copii.

Totodată, se solicită Ministerului Sănătății prezentarea cât mai rapidă a proiectului legii vaccinării și stabilirea unui plan exhaustiv de dezbatere publică. Se dorește de asemenea susținerea și dezvoltarea activității Institutului Cantacuzino, instituție de importanță strategică națională. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea