Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Justiției va sprijini curțile de apel în determinarea unitară a nivelului de salarizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Justiției, Raluca Prună, s-a întâlnit astăzi, 7 octombrie, cu reprezentanți ai grefierilor prezenți la mitingul organizat de Federația Projust. La discuții au luat parte membrii afiliați și neafiliați federației sindicale si reprezentanți ai Ministerului Justiției.

grefieriÎn urma consultărilor s-au agreat următoarele:

*Regulamentul de ordine interioară al instanțelor

Personalul auxiliar va transmite Ministerului Justiției propuneri și observații privind regulamentul, în principal cu privire la termenele de efectuare a lucrărilor și corelarea cu termenele din legislația primară. Ministerul Justiției va analiza aceste propuneri și va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

CITEȘTE ȘI: FOTO – Delegație din Alba la protestul grefierilor din fața Ministerului Justiției

*Statutul personalului de specialitate

Ministerul Justiției va iniția o nouă procedură legislativă, pe baza proiectului de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, promovat în anul 2011.

*Salarizarea unitară la nivel național

Ministerul Justiției va sprijini curțile de apel în determinarea unitară a nivelului de salarizare, eliminând discrepanțele existente în prezent între acestea.

”Întrucât problemele expuse necesită consultări și cu alte organizații sindicale ale acestei categorii de personal, precum și cu reprezentanți ai personalului neafiliat organizațiilor sindicale, în ultima săptămâna a lunii octombrie Ministerul Justiției va programa o întâlnire cu participarea acestora. La întâlnire vor fi invitați reprezentanți ai CSM și ai Școlii Naționale de Grefieri”, precizează reprezentantul Ministerului Justiției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea