Ministerul Educației: Subiectele pentru etapele judeţene ale olimpiadelor vor fi elaborate de specialişti din MEN
Ministerul Educaţiei a scris, într-un comunicat, că formularea subiectului de la Olimpiada de Limba și literatura română, la care elevii au fost puși să scrie un denunţ pornind de la ”Moromeţii”, a fost inadecvată, arătând că, începând cu anul şcolar 2017 – 2018, subiectele pentru etapele judeţene ale olimpiadelor să fie elaborate de specialişti din MEN.
„Astfel, deşi subiectul a fost construit pornind de la prevederile Regulamentului specific privind organizarea şi desfăşurarea olimpiadei de Limba şi literatura română (clasele IX-XII) şi în raport cu programele şcolare pentru Limba şi literatura română (clasele IX – XII), în vigoare la această dată, la nivelul competenţelor, a conţinuturilor şi a atitudinilor, Ministerul Educaţiei consideră că formularea acestuia a fost inadecvată. De asemenea, relevanţa unui astfel de item pentru cunoştinţele şi creativitatea elevilor poate fi discutabilă. Prin urmare, pentru a preîntâmpina situaţii de acest gen, Ministerul Educaţiei a decis ca, începând cu anul şcolar 2017 – 2018, subiectele pentru etapele judeţene să fie elaborate de specialiştii din grupurile de lucru din Ministerul Educaţiei”, se arată într-un comunicat al MEN transmis luni Agerpres.
Potrivit sursei citate, măsura are ca obiectiv atât evitarea unor formulări „nefericite”, cât şi asigurarea „unei abordări unitare” cu privire la conceperea subiectelor pentru olimpiade şi concursuri şcolare.
„Măsura va fi aplicată din anul şcolar următor, întrucât trebuie modificate regulamentele specifice ale unor olimpiade şi concursuri şcolare, lucru care nu se poate realiza în acest moment, având în vedere că acestea sunt în desfăşurare”, menţionează MEN.
De asemenea, Ministerul Educaţiei face apel la toate cadrele didactice implicate în elaborarea de subiecte pentru orice tip de evaluare (teste de evaluare, lucrări scrise semestriale, concursuri, examene etc.) să respecte programa în vigoare şi să adapteze cerinţele la specificul vârstei, pentru a evita apariţia unor situaţii care lasă loc unor interpretări fără legătură cu mediul şcolar.
Ministerul Educaţiei Naţionale a analizat situaţia generată de elaborarea/formularea unui subiect primit spre rezolvare de elevii din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova, participanţi la faza judeţeană a olimpiadei de Limba şi literatura română pentru clasa a XII-a. MEN a precizat că subiectele aferente acestei etape de concurs au fost elaborate de un grup de lucru constituit la nivelul celor trei judeţe.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 12 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 8 minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri