Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Educației sprijină elevii şi studenţii care provin din familii cu venituri mici, pentru a-şi cumpăra un calculator

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educaţiei continuă şi în 2014 programul social „Euro 200”, prin care acordă un ajutor financiar de 200 de euro elevilor şi studenţilor din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie pentru a-şi cumpăra un calculator.

Beneficiarii programului sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei/membru de familie, mai puţin elevii care au beneficiat deja de acest sprijin începând cu anul 2008, se arată în comunicatul MEN.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, fără a depăşi valoarea calculatorului achiziţionat.

Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obţinerea bonurilor valorice necesare achiziţionării unui calculator se face până pe 21 aprilie 2014. Solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop.

În intervalul 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate şi vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanţi. Centralizarea cererilor la Comisia centrală din MEN, prin intermediul portalului http://euro200.edu.ro, va avea loc în perioada 19 – 28 mai, şi va fi urmată de prima afişare pe internet a listei de cereri eligibile, aprobată prin ordin de ministru (1 iunie). În data de 3 iunie, până la ora 18.00, lista va fi afişată şi în fiecare unitate/instituţie de învăţământ.

Depunerea contestaţiilor se face în termen de cinci zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluţionarea acestora este prevăzută între 8 şi 23 iunie. Afişarea rezultatelor contestaţiilor are ca termen data de 24 iunie, până la ora 18.00.

Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie şi se finalizează în 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă a computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie – 31 august.

În anul 2013, 21.077 de beneficiari (21.019 elevi şi 58 de studenţi) au achiziţionat computere prin intermediul acestui program.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea