Ministerul Educației propune schimbări importante în evaluările naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a: Proiectul, în consultare publică
Ministerul Educației propune schimbări importante în evaluările naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a: Proiectul, în consultare publică
Vineri, 9 august 2024, Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de Ordin de Ministru care stabilește Metodologia pentru organizarea și desfășurarea evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a pentru anul școlar 2024-2025. Această inițiativă aduce o serie de noutăți importante menite să îmbunătățească modul în care sunt gestionate și raportate rezultatele acestor evaluări.
Printre principalele schimbări aduse de noua Metodologie se numără:
-Raportarea Rezultatelor: Evaluările vor fi prezentate sub formă de punctaje. Aceste punctaje vor reflecta mai precis performanța elevilor în cadrul testărilor.
-Echivalarea Punctajelor: La cererea scrisă a elevului, punctajele obținute în urma evaluărilor pot fi echivalate în calificative sau note, care vor fi trecute în catalogul școlar. Aceasta va permite o mai bună integrare a rezultatelor în sistemul de evaluare tradițional.
-Portofoliul Educațional: Rezultatele evaluărilor naționale vor fi consemnate în portofoliul educațional al elevului, oferind o imagine de ansamblu asupra progresului acestuia de-a lungul anilor școlari.
-Instruire Online: Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) va avea posibilitatea de a organiza sesiuni de instruire online pentru președinții comisiilor județene de organizare și desfășurare a evaluărilor, facilitând astfel pregătirea și coordonarea la nivel județean.
Aceste măsuri sunt menite să asigure o evaluare mai transparentă și mai adaptată nevoilor elevilor, precum și să sprijine formarea unui sistem educațional mai coerent și mai bine organizat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Jandarmii montani pregătiți pentru sezonul de iarnă: Recomandări pentru persoanele care merg pe munte
Jandarmii montani pregătiți pentru sezonul de iarnă: Recomandări pentru persoanele care merg pe munte Jandarmii de la posturile montane sunt la datorie și le recomandă iubitorilor de drumeții să manifeste prudență, să se informeze cu privire la prognoza meteo și la starea traseului înainte de a porni la drum și să nu se abată de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan