Ministerul Educației a lansat licitația pentru manuale școlare noi, de clasa a IV-a
Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din subordinea Ministerului Educației a lansat licitaţia pentru manuale şcolare noi în format print şi digital, pentru clasa a IV-a, cărţile trebuind să ajungă pe băncile elevilor în anul şcolar 2016-2017.
Firmele câştigătoare vor tipări manualele atât în format print, cât şi digital, varianta tipărită fiind realizată în două volume imprimate, corespunzătoare, în principiu, fiecărui semestru în parte. Manualul şcolar digital este o formă electronică a manualului şcolar, distribuită pe un dispozitiv de stocare extern, CD/DVD, odată cu varianta tipărită (câte un CD/DVD pentru fiecare volum în parte), se arată în documentaţia publicată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Această variantă are un conţinut similar celei tipărite a manualului şcolar şi cuprinde, în plus, o serie de activităţi multimedia interactive de învăţare (AMII), care pot fi: exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii, filme, simulări, toate acestea având obiectivul de a aduce un plus de valoare cognitivă.
Manualele pentru clasa a IV-a vor fi transmisibile, la finalul clasei a IV-a, elevii le vor preda la şcoală pentru a fi redistribuite copiilor care vor termina clasa a III-a şi se vor reînnoi în stocuri cuprinse între 10-20% din numărul total al elevilor înscrişi.
Ofertanţii vor prezenta formele finale ale celor două variante de manuale, asupra cărora singura intervenţie ulterioară care se acceptă este înlocuirea copertei şi a paginii de gardă prin adăugarea elementelor de personalizare (autori, referenţi, descriere CIP, numărul Ordinului MECŞ de aprobare etc.), potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Exeminare.
Obiectul contractului îl constituie şi achiziţia, livrarea şi transportul manualelor şcolare de la producător la depozitele de carte şcolară ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti. Ofertanţii câştigători sunt obligaţi să asigure tirajul de manuale şcolare comandat, ca urmare a solicitărilor cadrelor didactice, în cele două variante: varianta tipărită şi varianta digitală.
Conform documentaţiei publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate câştigatoare maximum trei firme, durata acordului fiind de patru ani, iar valoarea estimată fără TVA este de 22.902.482 lei.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii