Ministerul Economiei caută manageri privați pentru Cupru Min SA Abrud și alte patru companii de stat

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

cupru minMinisterul Economiei a demarat, într-o primă fază, procedura de recrutare a unor manageri profesioniști, conform OUG 109/2011, la cinci companii de stat din subordine, potrivit Hotnews. Este vorba despre Cupru Min SA Abrud (județul Alba), Plafar SA, SN Sare SA, SN a Apelor Minerale și Transelectrica.

Până la sfârșitul lunii iunie, va fi implementată OUG 109/2011 privind managementul corporativ la 13 companii, mai susține Ministerul Economiei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit acestuia, la nivelul Guvernului a avut loc o analiză a implementării OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Au fost analizate 114 companii de stat relevante, cu importanță în economie, dintre care 56 sunt în portofoliul Ministerului Economiei (MECRMA). Într-o primă etapă, este vorba despre 25 de companii programate pentru a intra în programul de implementare a OUG 109/2011, dintre care 13 la Ministerul Economiei.

Deocamdată, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro, a fost demarată procedura de selecție pentru cinci companii.

 – Cupru Min – 5 membri pentru Consiliul de Administratie

– Plafar SA- 3 membri pentru Consiliul de Administratie

– SN Sare SA-3 membri pentru Consiliul de Administratie

– SNAM SA – 5 membri pentru Consiliul de Administratie

– CNTEE Transelectrica- 2 membri in Consiliul de Suprav

„În baza acordului cadru semnat între DPAPS și 4 consorții, MECRMA a demarat procedura de recrutare în baza legii 109/2011, a unor membri în conducerea administrativă pentru 5 societăți. MECRMA a cerut celor 4 firme să înainteze oferta financiară, în acest moment procesul fiind în faza de analiză, urmând ca în jurul datei de 1 martie a.c. să fie desemnat câștigătorul licitației”, susține Ministerul Economiei, citat de Hotnews.

Ministerul Economiei a elaborat și a publicat recent pe site-ul institutiei „Principiile de guvernanță corporativă în Intreprinderile de Stat„. (C.M.)

sursa: Hotnews

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419