Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Economiei caută manageri privați pentru Cupru Min SA Abrud și alte patru companii de stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cupru minMinisterul Economiei a demarat, într-o primă fază, procedura de recrutare a unor manageri profesioniști, conform OUG 109/2011, la cinci companii de stat din subordine, potrivit Hotnews. Este vorba despre Cupru Min SA Abrud (județul Alba), Plafar SA, SN Sare SA, SN a Apelor Minerale și Transelectrica.

Până la sfârșitul lunii iunie, va fi implementată OUG 109/2011 privind managementul corporativ la 13 companii, mai susține Ministerul Economiei.

Potrivit acestuia, la nivelul Guvernului a avut loc o analiză a implementării OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Au fost analizate 114 companii de stat relevante, cu importanță în economie, dintre care 56 sunt în portofoliul Ministerului Economiei (MECRMA). Într-o primă etapă, este vorba despre 25 de companii programate pentru a intra în programul de implementare a OUG 109/2011, dintre care 13 la Ministerul Economiei.

Deocamdată, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro, a fost demarată procedura de selecție pentru cinci companii.

 – Cupru Min – 5 membri pentru Consiliul de Administratie

– Plafar SA- 3 membri pentru Consiliul de Administratie

– SN Sare SA-3 membri pentru Consiliul de Administratie

– SNAM SA – 5 membri pentru Consiliul de Administratie

– CNTEE Transelectrica- 2 membri in Consiliul de Suprav

„În baza acordului cadru semnat între DPAPS și 4 consorții, MECRMA a demarat procedura de recrutare în baza legii 109/2011, a unor membri în conducerea administrativă pentru 5 societăți. MECRMA a cerut celor 4 firme să înainteze oferta financiară, în acest moment procesul fiind în faza de analiză, urmând ca în jurul datei de 1 martie a.c. să fie desemnat câștigătorul licitației”, susține Ministerul Economiei, citat de Hotnews.

Ministerul Economiei a elaborat și a publicat recent pe site-ul institutiei „Principiile de guvernanță corporativă în Intreprinderile de Stat„. (C.M.)

sursa: Hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea