Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Ministerul Apărării Naţionale răspunde veteranilor de război din Cugir, cu privire la majorarea indemnizaţiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La începutul lunii februarie a.c,un număr de 20 de veterani de război din Cugir au adresat prin intermediul Asociaţiei ,,PRO Cugir”, o scrisoare Guvernului României şi Ministerului Apărării Naţionale prin care au solicitat majorarea indemnizaţiei de veteran cu 100-150 de lei/lună.

Ei şi-au motivat demersul pornind de la greutăţile pe care le întâmpină ca urmare a pensiilor mici, nevoia de-asi cumpăra medicamente sau din necesitatea de a-i remunera pe cei la care apelează să-i îngrijească.

În urmă cu câteva zile pe adresa amintitei asociaţii, conduse de Aurel Voicu ,a sosit un răspuns din partea MApN -Directia vieţii personalului, un răspuns în care se menţionează că statul manifesta receptivitate faţă de semnalele de natură să îmbunătăţească drepturile veteranilor de război şi că le acordă acestora maximă recunoştinţă. Reprezentantul Armatei Romane tine să amintească faptul că în perioada constrângerilor financiare impusă de situaţia dificilă generată de criză economică, cuantumul drepturilor băneşti ale veteranilor de război nu a fost dininuat, cu toate că soldele de grad şi funcţie ale unui sublocotenent au fost reduse cu 25%.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Totodată, semnatarul scrisorii de răspuns, colonelul Nicolae Anghelescu afirma că în anul 2012, iniţiativa de modificare a legislaţiei specifice veteranilor de război depusă la Camera Deputaţilor, care face referire la majorarea cuantumului drepturilor băneşti a fost sprijinită de MApN. Din păcate, până în prezent, demersul amintit n-a fost transpus într-un proiect de lege. ,,În ceea ce priveşte propunerea ca tichetele speciale de călătorie gratuite să poată fi folosite de alte persoane în numele veteranilor de război, fără a poseda împuternicire legală, nu poate fi promovată, nefiind temei juridic”, se mai arăta în răspunsul adresat veteranilor din Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 03.06-09.06.2024 și suplimentar pentru perioada 27.05-02.06.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 03.06-09.06.2024 și suplimentar pentru perioada 27.05-02.06.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică. Intreruperile programate pentru intervalul 03.06-09.06.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1. 03.06.2024 ROSIA DE SECAS, Strada SCOLII. Strada PRINCIPALA, Strada COOPERATORILOR, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea