Mierea, în combinație cu scorțișoara, are efecte miraculoase asupra organismului
Mierea, în combinație cu scorțișoara, are efecte miraculoase asupra sănătății, și poate trata o serie de afecțiuni, potrivit cercetătorilor canadieni.
Calitatile exceptionale ale mierii, ca medicament, dar si ca aliment, sunt cunoscute inca din Antichitate, cand era numita si „hrana vie”. Mierea se asimileaza usor, putand fi consumata si de diabetici, daca nu se depaseste o cantitate rezonabila. Se asimileaza usor si cele 435 de substante active pe care le contine ajuta la reglarea functiilor organismului.
Scortisoara, in afara de faptul ca este unul din cele mai bine vandute condimente din lume, are proprietati terapeutice, ea fiind folosita de 4000 de ani pentru tratarea diverselor boli – remediu impotriva frigului; a extremitatilor reci, a crampelor musculare, a durerilor cauzate de raceala sau gripa, a durerilor de articulatii, a indigestiei, a inapetentei.
Tratamente
Tulburari cardiovasculare – amestecul de miere si scortisoara reduce colesterolul, in acest mod prevenind riscul producerii unui atac de cord. In plus, inlatura tahicardia cauzata de diverse afectiuni sau stari psihice. De asemenea, amestecul reduce riscul producerii de hemoragii pentru ca intareste organele, muschii si tesuturile.
Raceala si gripa – simptomele acestor boli pot fi tratate cu un amestec de o lingura de miere calda cu un sfert de lingurita de scortisoara pisata. Tratamentul se face timp de trei zile si ajuta la ameliorarea tusei. Mierea cu scortisoara, consumate zilnic, intaresc sistemul imunitar, prevenind raceala si gripa.
Indigestie – daca stii ca mergi la o petrecere si vei manca mult si indigest, ia inainte de a pleca de acasa doua linguri de miere pe care ai presarat praf de scortisoara. Digestia va fi usoara, iar aciditatea de dupa va fi sigur inlaturata, potrivit jurnalul.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci