Rămâi conectat

Curier Județean

MIERCURI: Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia organizează simpozionul Național ,,Avram Iancu – model și inspirație”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ajuns la a cincea ediție, Simpozionul Național ,,Avram Iancu – model și inspirație”, organizat de  Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, va reuni și anul acesta cadre didactice și elevi din județele Alba, Cluj, Constanța, Dolj, Hunedoara, Prahova și Timiș. Evenimentul se va desfășura miercuri, 10 decembrie 2014, de la ora 12, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, fiind totodată un bun prilej pentru a marca și Ziua Constituției României.

Avram IancuSimpozionul cuprinde două secțiuni distincte, secțiunea de comunicări științifice pentru profesori, cu temele: Atitudine și responsabilitate civică în societatea de astăzi, Dascălul – model de responsabilitate pentru elevi, Dascălul – promotor al schimbării în societate, Mijloacele de informare și comunicare între necesitate și dependență și secțiunea pentru elevi, cu temele: Statutul de elev între drepturi și îndatoriri, Decență și indecență în exprimarea verbală și nonverbală, Fii responsabil, implică-te!, Mijloacele de informare și comunicare între necesitate și dependență.

Lucrările vor fi susținute în plen, în cadrul celor două secțiuni ale simpozionului, prilej cu care, atât dascălii, cât și elevii vor dezbate subiecte de actualitate precum valorile și principiile democratice, vor putea să-și expună punctele de vedere, să prezinte exemple de bună practică, pornind de la temele date. De asemenea, elevii vor avea de realizat și un afiș, pornind de la un paragraf din Constituția României. Organizatorii doresc să ofere participanților un cadru special de discuții, care să genereze noi idei de îmbunătățire a activității educative, în vederea formării unei atitudini civice responsabile în rândul elevilor.

Participanții vor avea ocazia să viziteze școala, expoziția de carte veche și de fotografie, amenajată cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, precum și expoziția de desene cu tematică patriotică realizate de elevi.

Partenerii care s-au alăturat școlii „Avram Iancu” în realizarea acestui proiect sunt: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu” Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană  „Lucian Blaga” Alba.

“Educaţia patriotică și formarea unui comportament civic al tinerei generaţii este o misiune importantă a dascălilor, mai ales în contextul istoric actual, când tinerii se îndepărtează de valorile lăsate de înaintaşii noştri, când interesul faţă de istoria neamului şi spiritul civic sunt tot mai scăzute”, a afirmat Elena Ignat, directorul Școlii ,,Avram Iancu” .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea