Rămâi conectat

Curier Județean

MIERCURI: Premierea câştigătorilor Cupei „25 Octombrie” la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Armatei României va fi sărbătorită şi la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, unde s-au desfăşurat o serie de competiţii sportive dotate cu Cupa „25 Octombrie”, la şah, minifotbal, tir şi aruncarea grenadei la precizie, câştigătorii urmând să fie premiaţi miercuri, 23 octombrie, în cadrul adunării festive ce va avea loc pe platoul din incinta instituţiei. Tot miercuri, se vor citi mesajele eşaloanelor superioare cu ocazia Zilei Armatei şi va fi prezentat un material privind semnificaţia aniversării.

În cadrul proiectului „Armata României în şcoli” al MApN, 20 de elevi militari au fost solicitaţi de către Birourile Informare Recrutare din Vâlcea, Bihor, Deva, Caraş-Severin, Timiş, Cluj, Satu-Mare, Sălaj, Mehedinţi, Bistriţa, Maramureş, Arad şi Alba să participe, în perioada 16 – 24 octombrie, la activităţi de informare-promovare a ofertei educaţionale liceale. Astfel, liceenii militari au răspuns întrebărilor elevilor de gimnaziu interesaţi de admitere, condiţiile şi calendarul admiterii în perspectiva susţinerii probelor pentru colegiul militar.

Elevii din ultimul an de studiu vor participa joi, 24 octombrie, la depunerea jurământului de către studenţii anului I din cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.

Vineri, 25 octombrie, de la ora 10.00, la Cimitirul Eroilor Alba Iulia va avea loc ceremonialul militar de depuneri de coroane de flori.

„Ziua Armatei României, sărbătorită la 25 octombrie, reprezintă un simbol cu valoare de referinţă pentru poporul rămân, o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în anul 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc, care ne oferă inestimabile lecţii de viaţă trăite în demnitate şi iubire faţă de ţară. La mulţi ani tuturor celor ce poartă uniforma militară şi fac parte din sistemul militar românesc. Elevilor colegiului le doresc mult succes  în misiunea pe care o au, aceea de a învăţa şi reuşi la examenele ce-i aşteaptă”, a declarat comandantul Marcel Domşa. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sâmbătă, 6 iulie | Spectacol- premieră „Ursul păcălit de vulpe”, la Teatru de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Sâmbătă, 6 iulie | Spectacol- premieră „Ursul păcălit de vulpe”, la Teatru de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia Sâmbătă, 6 iulie 2024, de la ora 17.00 va avea loc spectacolul- premieră „Ursul păcălit de vulpe „, la sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Citește și: 6 iulie | Ziua Rozelor 2024, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea