Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Micii producători vor putea face bani din zacuscă şi dulceaţă sau murături: Cum vor putea să-şi vândă marfa la tarabă. Ce prevede noua lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Micii producători vor putea face bani din zacuscă şi dulceaţă sau murături: Cum vor putea să-şi vândă marfa la tarabă. Ce prevede noua lege

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Conservele din cămările gospodinelor vor putea fi vândute şi la tarabă. O modificare a legii le va permite celor care vor să facă bani din zacuscă, gem sau dulceaţă să le scoată la vânzare în pieţe şi târguri. Nu mai sunt obligatorii spaţiile şi ustensilele speciale pentru producţie, iar obţinerea avizelor va fi simplificată.

Produsele gospodinelor vor ajunge mai uşor pe tarabe în pieţe. O derogare a statului romîn de la regulamentul Uniunii Europene le va permite să îşi vândă mult simplu conservele pregătite în casă, dacă sunt preparate din fructe sau legume crescute în propriile grădini.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Citește și: Cum poți verifica instant produsele alimentare: Ingrediente, aditivi, alergeni, calorii și cantitatea de zahăr, sare

La această tarabă din piaţă, unde în mod normal se vând fructe şi legume proaspete, ceea ce nu s-a vândut s-a transformat în murături şi gemuri şi dulceţuri. Spre exemplu, un astfel de borcan cu murături costă 40 de lei, iar un borcan cu 800 de grame cu dulceaţă de căpşuni costă 40 de lei.

Reprezentanţii DSVSA vor putea efectua controale la producători, atât în faza de producţie, cât şi la tarabă

„Totul se transformă, nu se pierde absolut nimic. Toată lumea trebuie să îşi vândă marfa, mai ales că o produce şi e naturală 100%”, a declarat Daniela, producător local. „E nevoie doar de o notificare la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și vor primi o înregistrare, o luare în evidență a spațiilor și un ghid de bune pregătiri ca să respecte niște reguli de igienă ca produsele să fie sigure”, a declarat Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA.

Avizul DSVSA poate fi eliberat în baza câtorva documente şi trebuie să fie însoţit de atestatul de producător şi carnetul de comercializare, pe care producătorii le vor putea obţine de la Primărie.

„Noutatea mai vine și din faptul ca nu e nevoie să fie constituiți în formă juridică, pot să comercializeze în baza carnetului de comercializare și a atestatului de producător”, a declarat Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA.

Conform proiectului, producătorii vor putea comercializa cel mult 800 de kilograme de produse pe an şi doar în judeţul în care locuiesc. Dacă vor să vândă produsele în alte judeţe trebuie să se înscrie într-o cooperativă.

Reprezentanţii DSVSA vor putea efectua controale la producători, atât în faza de producţie, cât şi la tarabă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce prețuri vor fi la energie electrică: O prognoză a prețului energiei electrice după expirarea plafonării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce prețuri vor fi la energie electrică: O prognoză a prețului energiei electrice după expirarea plafonării Încet ofertele de preț ale energiei electrice pentru perioada de după plafonare încep să apară în cutiile poștale și pe comparatorul de prețuri al ANRE. Ofertele de preț apărute în piață sunt cuprinse în prezent între 1,03 – 1,43 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea