Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mediile elevilor vor putea fi încheiate și cu două note, în contextul grevei generale a profesorilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mediile elevilor vor putea fi încheiate și cu două note, în contextul grevei generale a profesorilor

Mediile școlare ale elevilor vor putea fi încheiate și cu doar două note, după ce ordinul de ministru care modifică Regulamentul de funcționare a școlilor (ROFUIP) în plină grevă generală a angajaților din Educație a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 8 iunie. Modificarea a fost propusă public de Ministerul Educației (ME) marți după-amiază, 6 iunie, ceea ce înseamnă că a fost în consultare publică pentru o singură zi.


Anunțul că ordinul ministrului educației nr. 4.430/2023 a fost trimis de ME spre publicare în Monitorul Oficial a fost făcut tot astăzi. Documentul poate fi consultat mai jos în articol.

Context. Joi, 8 iunie, a fost a 11-a zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai. Mii de profesori, elevi și părinți au protestat în țară la Arad, Baia Mare, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj. 20.000 de angajați din Educație ies vineri la marș în București.
Potrivit ordinului, „În anul școlar 2022-2023, în situații excepționale, neimputabile elevului sau familiei acestuia, inclusiv în situații medicale care conduc la un număr de absențe de cel mult 50% din numărul de ore de curs prevăzut într-un an școlar la o disciplină/un modul, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două”.

Până la modificarea ROFUIP pentru anul 2022-2023, ar fi trebuit ca, la o materie, un elev să aibă minimum N+3 note. Adică profesorul ar fi trebuit să noteze cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.

În ceea ce privește elevii în stare de corigență, ei „vor avea cu cel puțin un calificativ/o notă în plus față de numărul de calificative/note prevăzut la alin. (4) sau, după caz, la alin. (41), ultimul calificativ/ultima notă fiind acordat(ă), de regulă, în ultimele trei săptămâni ale anului școlar”, scrie în ordinul care modifică art. 107, alin. 6 din ROFUIP.

Examenele de corigență pentru elevii de clasele primare, gimnaziale, liceale și profesionale au loc în perioada 3-14 iulie, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.
„(3) În anul școlar 2022—2023, în situații excepționale, prin derogare de la prevederile art. 55 lit. e), art. 69 lit. c) și art. 127 alin. (1), situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată, de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ, în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală prezentată de învățător/institutor/profesor pentru învățământul primar/profesor-diriginte” – este altă modificare aprobată oficial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea