Medicii de familie NU mai dau trimiteri şi reţete compensate, începând de miercuri, 3 ianuarie 2018

Începând de miercuri, medicii de familie din România îşi menţin decizia de a nu mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, pacienţii fiind afectaţi de faptul că nu vor mai primi trimiteri şi reţete compensate, în timp ce cadrele medicale susţin că vor lucra „pro-bono”.

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie anunţă că începând de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.

Din păcate, nu avem motive să renunţăm la această decizie. Nu am obţinut decât nişte promisiuni pentru rezolvarea problemelor cu care medicii de familie ne confruntăm.

Nu am vrut să se ajungă aici, dar noi plătim în continuare chirie, asistente şi multe dări, fără să încasăm nimic. Vom consulta oamenii, adică vom face actul medical, aşa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi însă şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor.

Din păcate, nu putem acorda trimiteri şi reţete compensate, pentru că aceasta este o obligaţie a Casei, nu a noastră. Vom da reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele“, a declarat, marţi, Rodica Tănăsescu, preşedintele SNMF.

Medicii de familie au protestat în data de 15 noiembrie 2017 în Piaţa Victoriei faţă de birocraţia din sistemul medical, acuzând faptul că din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt puşi în situaţia de a neglija actul medical. Tot atunci, reprezentanţii medicilor au avut o întâlniere cu premeireul Mihai Todose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în care li s-a promis că se vor rezolva problemele din sistem.

Premierul a spus atunci că ne susţine, dar în continuare nu s-a întâmplat nimic pentru debirocratizere. Am cerut să nu mai existe reţete verzi, albe sau galbene, ci numai albe simple electronice, şi există soluţii în acest sens. Am cerut să nu mai existe bilete de trimitere pe hârtie tipizată, ci tot electronice şi alte revendicări ce pot fi rezolvate. Din păcate, am avut doar promisiuni“, mai spune Rodica Tănăsescu.

Sursa: romaniatv.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Coco 2 ianuarie 2018 at 21:56

super tare. Desfintare ca si asa toaca bani degeaba. Sa imi dea banii inapoi de la cass, ca ori cum cu biletu de trimitete stai 3 luni sa ajungi la specialist. Asa ca merg direct la specialist la privat, ca acum am nevoie nu dupa 3 luni. Desfintareeeeee

cornel 2 ianuarie 2018 at 22:39

un caz clasic de “fortare de mana” din partea medicilor de familie care castiga arhi suficient si vor mai mult pur si simplu pentru ca s-a marit contributia de la 5,5% la 10%. cand blufezi la poker, mai si pierzi, mi se pare ca au intrat “all in” de parca nu ne-am putea lipsi de ei.
astept miscarea asta in cele ce urmeaza si de la reprezentantii sindicali ai fondurilor de pensii private, ca am inteles ca si acolo s-a umblat la procentaje :)) poate le-am dat idei acuma. ups !

Pippo 3 ianuarie 2018 at 8:20

Afara cu medicina de familie. Nu isi au rostul. Papa bani degeaba.

smecherii si spaga 3 ianuarie 2018 at 12:25

De fapt daca tot mai exista Policlinici, la ce mai e nevoie de medici de familie ? Ca sa stai si acolo la coada si sa auzi din cabinete povesti de familie intre medic si pacientul venit in vizita de pacere sau la plimbare. Uite asa se nasc cei SMECHERI ca Lucan,care fac averi fara prea mult efort.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...