Rămâi conectat

Actualitate

Medic român: Varianta Omicron este ca o „rachetă teleghidată” care îi va căuta în special pe cei nevaccinați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medic român: Varianta Omicron este ca o „rachetă teleghidată” care îi va căuta în special pe cei nevaccinați

Medicul român Octavian Jurma a declarat, luni seara, la Digi24, că vârful valului 5 al pandemiei va veni mult mai devreme decât se preconiza până acum. La 1 februarie am putea avea până la 25.000 de infectări noi pe zi. Potrivit lui Jurma, varianta Omicron este ca o „rachetă teleghidată” care îi va căuta în special pe cei nevaccinați.

„Este cert că vom avea un număr proporțional de mare de infectări, am știut asta și înainte de valul 4 iar prognozele s-au adeverit. Dacă avem o variantă care produce un număr mare de infectări în țări cu rate mari de vaccinare, ne putem aștepta ca această variantă să producă un număr și mai mare de cazuri într-o țară cu o rată mică de vaccinare, cum este România. (…)

Cel mai optimist scenariu de evoluție a curbei Omicron în România arăta că vârful valului va fi în jurul datei de 10 februarie, aproximativ 20.000 de cazuri, iar un debut evident al valului va fi în a doua săptămână a lunii ianuarie. Din păcate, vedem că Omicron a debutat mai repede, încă de săptămâna trecută. Numărul de cazuri de săptămâna trecută deja a crescut cu 85%, aproape 90%, față de săptămâna precedentă, așadar avem un debut în forță. Cifra de luni mă îngrijorează foarte tare, pentru că de obicei cifra de luni este minimul săptămânal. (…)

Este posibil ca marți să avem 3.000 de cazuri în România, nu peste două săptămâni, așa cum era în curba optimistă. Noua curbă arată că putem avea vârful valului mai devreme, încă de la 1 februarie și mai înalt, spre 25.000 de cazuri.

Omicron este ca o rachetă teleghidată care îi va căuta foarte repede pe cei neprotejați, vulnerabili. Cei nevaccinați sunt internați în proporție de 90%, inclusiv în țări cu rate de vaccinare de 90%. Omicron este atât de infecțios încât îi găsește și pe cei care în mod normal ar fi fost protejați de imunitatea de turmă”, a spus cercetatătorul.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea