Rămâi conectat

Curier Județean

Medic epidemiolog român: „Terapia intensivă, în valul 4, va corespunde persoanelor nevaccinate, indiferent de vârstă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medic epidemiolog român: „Terapia intensivă, în valul 4, va corespunde persoanelor nevaccinate, indiferent de vârstă”

În valul 4 al pandemiei COVID, la terapie intensivă vor ajunge persoanele nevaccinate, indiferent de vârstă, a spus la Digi24 medicul epidemiolog Emilian Popovici. El spune că acum situația este îngrijorătoare pentru că o persoană infectată cu varianta Delta poate îmbolnăvi în medie alte 8-9 persoane.

„E o mare diferență între situația de acum 3 luni și cea de acum, chiar dacă numărul de cazuri e comparabil, pentru că acum 3 luni nu aveam varianta Delta. La această variantă, numărul bazal de reproducere e 8 sau chiar 9, ceea ce înseamnă că o persoană confirmată infectează 8 sau 9 persoane din colectivitatea în care se află. Asta ne arată că avem o perspectiăa de multiplicare a infecției rapidă sau foarte rapidă”, a spus medicul.

„Acum suntem în plină vacanță, măsurile nu se respectă, sunt mari aglomerări de oameni care vin într-un loc și apoi pleacă în toată țară. Urmează să se încheie vacanțele la 1 septembrie, o parte imortantă dintre ele, iar oamenii aceștia din nou se vor răspândi, își reiau activitățile și sunt toate celelate aspecte legate de începerea anului școlar”, a adăugat el.

„În rest faptul că infecția se remarcă mai pregnant la vârstele tinere – să ne gândim că avem populația generală nevaccinată într-un procent semnificativ. Am spus că valul 4 va fi al nevaccinaților. Avem un procent de chiar 70% din populație nevaccinată, deci iată că nu trbebuie să ne gândim numai la copii și tineri, ci trebuie să ne gândim la toți nevaccinații, pentru că în primul rând se vor infecta într-un procent mai mare, iar în al doilea rând la persoanele vaccinate formele grave de boală vor fi extrem de rare sau chair absente, la fel decesele”, a spus Popovici.

„Formele grave, terapia intensivă va corespunde persoanelor nevaccinate, indiferent de vârstă. Se remarcă o creștere a numărului de infectări la copii și persoane de vârstă tânără, însă nu acesta e cel mai semnificativ lucru”, a subliniat medicul.

sursa:digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea