Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Medic ATI de la Matei Balş: „Pacienţii devin agresivi dacă îi întrebi dacă sunt sau nu vaccinaţi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medic ATI de la Matei Balş: „Pacienţii devin agresivi dacă îi întrebi dacă sunt sau nu vaccinaţi”

Elena Copaciu, medic ATI la Institutul Matei Balş din Capitală, trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare al deceselor din ultimele zile în România.

„Numai dacă ați ști! …în zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficiență respiratorie e cumplită! Într-o țară care nu are legislație end of life care! Pentru că nu avem politicieni capabili să își asume moartea în demnitate a seniorilor noștri! Moartea e subiect tabu în România, deși ne pândește zilnic pe undeva”, spune medicul într-o postare pe Facebook.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Scade vârsta celor cu forme grave

„Pacienții devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați! Regula e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după favipiravir (prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), remdesivir (evidențe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reactii adverse și beneficii incerte), etc”, mai spune Elena Copaciu.

Ea le transmite românilor că tratamentul cel mai sigur este prevenția, conform Mediafax.

„Sperați în anticorpii monoclonali- nu sunt panaceu universal și sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaților privilegiați tratați precum Donald Trump, nu vă temeți de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus în vaccinuri? Se pare că vom avea și antiviral specific, Molnupiravir, veste extraordinară, dar să vedem analiza organismelor FDA și EMA și să nu uităm că tratamentul cel mai sigur e prevenția”, a adăugat medicul ATI.

BIlanţ înfiorător – peste 500 de decese miercuri

În intervalul 26.10.2021 (10:00) – 27.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 512 decese (265 bărbați și 247 femei), din care 4 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice În aprilie 2024, România avea un total de 4.748.274 de pensionari, cu 4.274 de persoane mai puțin față de luna anterioară, conform datelor oferite de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Valoarea medie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea