// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

Măsuri fără precedent împotriva ONG-urilor. ANAF face verificări în toată ţara

ANAF a anunţat că va înfiiţa un registru al entităţilor şi unităţilor pentru a avea o evidenţă strictă a ONG-urilor. De asemenea, va demara în scurt timp o amplă acţiune de verificare a modurilor în care ONG-urile cheltuiesc banii proveniţi din donaţii.

Iar pentru asta le cere organizațiilor să se înscrie în baza de date a FISC-ului şi să depună declaraţii fiscale.

Atât fundațiile, cât și ONG-urile, vor trebui să depună o cerere pe site-ul ANAF. Fiecare unitate sau entitate de cult va trebui să respecte și niște condiții pentru a se înscrie în acest registru.

Dacă desfășoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, dacă a îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative, dacă nu are obligații fiscale restante sau dacă a depus situații financiare anuale. Doar în aceste condiții se pot înscrie ONG-urile și fundațiile

Se va face acest lucru online, se va completa o cerere, iar împreună cu cererea, entitatea respectivă va depune și certificatele de atestare fiscală. Astfel, această entitate e înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419