Rămâi conectat

Economie

Măsuri fără precedent împotriva ONG-urilor. ANAF face verificări în toată ţara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF a anunţat că va înfiiţa un registru al entităţilor şi unităţilor pentru a avea o evidenţă strictă a ONG-urilor. De asemenea, va demara în scurt timp o amplă acţiune de verificare a modurilor în care ONG-urile cheltuiesc banii proveniţi din donaţii.

Iar pentru asta le cere organizațiilor să se înscrie în baza de date a FISC-ului şi să depună declaraţii fiscale.

Atât fundațiile, cât și ONG-urile, vor trebui să depună o cerere pe site-ul ANAF. Fiecare unitate sau entitate de cult va trebui să respecte și niște condiții pentru a se înscrie în acest registru.

Dacă desfășoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, dacă a îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative, dacă nu are obligații fiscale restante sau dacă a depus situații financiare anuale. Doar în aceste condiții se pot înscrie ONG-urile și fundațiile

Se va face acest lucru online, se va completa o cerere, iar împreună cu cererea, entitatea respectivă va depune și certificatele de atestare fiscală. Astfel, această entitate e înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea