Rămâi conectat

Actualitate

Măsuri disperate pentru a face rost de bani: Gabriel Resources nu renunță la aurul de la Roșia Montană

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Măsuri disperate pentru a face rost de bani: Gabriel Resources nu renunță la aurul de la Roșia Montană

Situația critică din punct de vedere financiar în care se află compania minieră Gabriel Resources, inițiatoarea proiectului minier privat eșuat de la Roșia Montană, a determinat conducerea societății să ia în calcul un plan de consolidare a acțiunilor aflate în circulație.

Planul constă în reducerea semnificativă a numărului de acțiuni tranzacționate pe bursa „TSX Venture” din Toronto. Astfel, 10 acțiuni din prezent ar urma să fie transformate într-o singură acțiune post-consolidare. Procedura a fost supusă aprobării bursei canadiene.

„Consiliul de administrație consideră că ar fi în interesul Societății și al acționarilor săi să efectueze Consolidarea pentru a facilita finanțarea viitoare. Consolidarea poate îmbunătăți vandabilitatea acțiunilor, deoarece o creștere a prețului pe acțiune are potențialul de a spori interesul investitorilor instituționali și al altor investitori pentru acțiunile societății, extinzând astfel grupul de investitori care pot lua în considerare achiziționarea acțiunilor și investirea în societate.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Roșia Montană: Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii care dă dreptate României

În cazul în care Consolidarea este pusă în aplicare, principalul său efect ar fi reducerea proporțională a numărului de acțiuni emise și în circulație cu un factor egal cu rata de consolidare”, au transmis reprezentanții companiei, în 20 decembrie 2024.

Aceștia au prezentat și un exemplu, corspunzător valorii și numărului de acțiuni de la închiderea din 19 decembrie 2024: „Prețul de închidere al Acțiunilor la TSXV era de 0,01$ pe Acțiune, iar numărul Acțiunilor emise și în circulație era de 1.256.299.760. Pe baza numărului de acțiuni emise și în circulație la 19 decembrie 2024, imediat după finalizarea consolidării, doar în scop ilustrativ, numărul de acțiuni emise și în circulație după consolidare ar fi de 125.629.976 de acțiuni”.

În continuare, se susține cănNu vor fi emise fracțiuni de acțiuni în legătură cu consolidarea, „iar numărul de acțiuni post-consolidare pe care urmează să le primească un acționar înregistrat va fi rotunjit în plus, în cazul unei participații fracționare mai mari sau egale cu 0,5, sau în minus, în cazul unei participații fracționare mai mici de 0,5, la cel mai apropiat număr întreg de acțiuni pe care respectivul deținător ar fi avut dreptul să le primească după punerea în aplicare a consolidării.

Prețul de exercitare și numărul de acțiuni ordinare ale societății, care pot fi emise la exercitarea oricăror titluri convertibile în circulație, vor fi ajustate proporțional la punerea în aplicare a consolidării”.

Pentru a depăși momentul dificil, reprezentanții societății au anunțat anterior că au solicitat un împrumut în valoare de 1,5 milioane de dolari de la trei dintre acționarii principali. Înainte de acest demers, compania a declarat că mai avea doar 0,6 milioane de dolari în conturi.

Gabriel Resources continuă disputa cu statul român pentru proiectul Roșia Montană, prin contestarea hotărârii Centrului Internațional pentru Soluționarea Litigiilor privind Investițiile (ICSID), cu sediul în Washington, care a dat câștig de cauză României în 8 martie 2024.

Reprezentanții Gabriel Resources solicită anulare acestei decizii. Compania are în prezent o capitalizare bursieră în valoare de doar 12,5 milioane de dolari canadieni, o acțiune fiind cotată la 0,005 cenți.

Înainte de pronunțarea hotărârii în procesul de arbitraj, societatea ajunsese la o capitalizare de aproximativ 900 de milioane de dolari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Români suspectați că ar fi implicați în furtul tezaurului dacic aflat în Muzeul Drents, din Assen (Olanda): 35 de polițiști sunt pe urmele lor. Ce scrie presa olandeză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Români suspectați că ar fi implicați în furtul tezaurului dacic aflat în Muzeul Drents, din Assen (Olanda): 35 de polițiști sunt pe urmele lor. Ce scrie presa olandeză Poliţia olandeză este pe urmele celor trei persoane care ar fi furat tezaurul dacic aflat în Muzeul Drents, din Assen (Olanda) şi nu exclude existenţa unui al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea