Mărţişoare pentru persoanele vârstnice din Alba Iulia, îngrijite la domiciliu în cadrul reţelei Filantropia
Beneficiarele Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia au primit zilele trecute mărţişoare. Doamnele au fost vizitate de asistenţii sociali ai serviciului şi pe lângă hrana pe care o primesc zilnic au primit şi darul care vesteşte primăvara: mărţişorul.
„Mărţişorul este simbolul primăverii şi totodată un simbol al speranţei, primul strop de bucurie care vesteşte terminarea iernii şi faptul că natura se dezmorţeşte şi revine la viaţă. Am vrut şi noi să le facem o mică bucurie doamnelor care ne sunt beneficiare şi să le oferim mărţişoare şi să le transmite urările noastre de bine” a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.
Potrivit unui comunicat remis presei de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Serviciul are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia, în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. În cadrul acestui serviciu sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice.
Beneficiarii acestui serviciu sunt persoane vârstnice sărace din municipiul Alba Iulia, aflate în stare de dependenţă fizică din cauza unor boli sau deficienţe. Aceste persoane se află în imposibilitatea de a-şi satisface nevoile primare, igienico-sanitare sau social-administrative prin propriile eforturi din cauză că sunt imobilizate la pat ori la domiciliu şi nu beneficiază de sprijin direct din partea membrilor familiei.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]