Rămâi conectat

Actualitate

Mărţişoare pentru persoanele vârstnice din Alba Iulia, îngrijite la domiciliu în cadrul reţelei Filantropia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

martisoare varstnici FilantropiaBeneficiarele Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia au primit zilele trecute mărţişoare. Doamnele au fost vizitate de asistenţii sociali ai serviciului şi pe lângă hrana pe care o primesc zilnic au primit şi darul care vesteşte primăvara: mărţişorul.

 „Mărţişorul este simbolul primăverii şi totodată un simbol al speranţei, primul strop de bucurie care vesteşte terminarea iernii şi faptul că natura se dezmorţeşte şi revine la viaţă. Am vrut şi noi să le facem o mică bucurie doamnelor care ne sunt beneficiare şi să le oferim mărţişoare şi să le transmite urările noastre de bine” a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat  remis presei de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Serviciul are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace şi dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia, în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative şi de relaţionare. În cadrul acestui serviciu sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice.

Beneficiarii acestui serviciu sunt persoane vârstnice sărace din municipiul  Alba Iulia, aflate în stare de dependenţă fizică din cauza unor boli sau deficienţe. Aceste persoane se află în imposibilitatea de a-şi satisface nevoile primare, igienico-sanitare sau social-administrative prin propriile eforturi din cauză că sunt imobilizate la pat ori la domiciliu şi nu beneficiază de sprijin direct din partea membrilor familiei.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea