MARȚI: Expoziții cu lucrări ale unor artiști din Marea Britanie și Republica Moldova, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Evenimente organizate în cadrul Taberei Inter-Art Aiud
Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va găzdui marți, 16 august, două expoziții organizate în cadrul Taberei Internaționale de Artă Plastică Inter-Art Aiud. Este vorba despre vernisajul expoziției personale Tommy Barr (Marea Britanie), ce va avea loc la ora 16.30, și vernisajul expoziției personale Gheorghe Știrbu (Republica Moldova), de la ora 17.30.
Tabăra Internaţională de Artă Plastică „Inter-Art” Aiud, ajunsă la cea de-a XXI-a ediţie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România. Unică în modul ei de desfăşurare în comunitatea europeană aceasta propune alături de atelierele de creaţie: pictură, grafică, gravură, sculptură şi instalaţii un eveniment remacabil în acest an: Bienala Intercontinentală de Grafică Mică, la care participată 110 artişti din 26 ţări. Vizitele culturale în Cetatea Alba Carolina, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, noaptea şi focul de tabără la Rimetea (un sat din zona Trascăului care păstrează prin arhitectură, tradiţii şi obiceiuri valori importante ale comunităţii maghiare din Transilvania).
Ediţia de anul acesta reuneşte la Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud 38 artişti din 21 ţări şi işi propune să prezinte publicului: expoziţii personale de artă plastică şi de fotografie artistică realizate de artişti din Marea Britanie, Haiti, Republica Moldova şi România. Sub genericul SOS Terra, deja consacrata expoziţie de mail art, din deschiderea simpozionului, reuneşte în expoziţia de la Galeriile „Inter-Art” Aiud 68 de artişti din 24 ţari.
În perioada simpozionului la Aiud se vor desfăşura concerte de muzică folk şi de muzică clasică cu Grupul Primavera respectiv Quartetul Centrului de Cultură Augustin Bena din Alba Iulia, o noapte Inter-Art în piaţa Consiliul Europei cu participare artiştilor prezenţi la Aiud într-un amplu happening. În anul 2016 Inter-Art se prezintă ca o tabăra importantă calitativ, cu demersuri culturale inedite şi provocatoare, cu o dinamică aparte în relaţia dintre iubitorul de artă şi artistul plastic.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana