Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marşul Unirii dă startul zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia: Participă oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia va debuta cu Marşul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, de la ora 07:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment vor participa oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi se va desfăşura pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviţă – Bulevardul Republicii – Calea Moţilor – strada Doctor Ion Raţiu – Bulevardul Horea – Piaţa Tricolorul – strada Unirii.

La manifestaţia cea mai amplă ca număr de participanţi din Anul Centenar vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, ca în urmă cu 101 de ani. Melodiile patriotice specifice intonate în marş şi drapele uriaşe tricolore de 100 de metri vor fi ingredientele care vor face memorabil evenimentul.

„Ne aducem aminte de înaintaşi, spre a învăţa cele mai preţioase lecţii de demnitate şi voinţă naţională. Privim spre viitorul care nu poate fi altul decât unul construit în echipă, în înţelegere, consens şi numitor comun. Reîntregirea naţională este acel proiect care ne poate aduce laolaltă pe toţi, indiferent de pregătire, de mediul din care provenim, de ocupaţiile de zi cu zi. La Alba Iulia dăm mână cu mână pentru un proiect de ţară, pentru România”, a declarat Ștefan Lupu, preşedintele Acţiunii 2012.

Marșul face parte din programul oficial al evenimentelor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea