Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Marius Pop, fostul comandant al Poliției Teiuș, condamnat la 5 luni închisoare de către Curtea de Apel Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Pop, fost șef al Poliției Teiuș, a fost condamnat miercuri la 5 luni închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Alba Iulia, pentru săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare,  fals intelectual, uz de fals şi instigarea neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturia mincinoasă.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la ICCJ.

„Astăzi, 5.12.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa în urma soluţionării dosarului în care a fost trimis în judecată fostul şef al Poliţiei Oraşului Teiuş:

 Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia în rezumat:

Prin sentinţa nr.153 pronunţată în 05.12.2012 Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul Pop Marius-Mircea la pedeapsa de 5 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 5 luni, ce constituie termen de încercare,  pentru săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare,  fals intelectual, uz de fals şi instigarea neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturia mincinoasă.

Pentru acuzaţia săvârşirii infracţiunii de favorizare a infractorului, Curtea de Apel Alba Iulia îl achită pe inculpat.

Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată.

Date privind evoluţia dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia

În 02.04.2012 la Curtea de Apel Alba Iulia a fost trimis în judecată prin rechizitoriul D.N.A. Alba, Pop Marius Mircea, Şeful Poliţiei Oraşului Teiuş (la data săvârşirii faptelor), acuzat de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare,  fals intelectual, uz de fals şi instigarea neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturia mincinoasă.

Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de Curtea de Apel Alba Iulia pentru data de 17.04.2012″, se arată într-un comunicat remis presei de Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea