Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Marian Godină al poliției rutiere din Alba” s-a pensionat, după 23 de ani de activitate

Alexandra Mates

Publicat

în

mihai manDupă 23 de ani în care a îmbrăcat haina Poliției Române, agentul șef de Poliție Rutieră din cadrul IPJ Alba – Mihai Man a ”tras pe dreapta” și… a trecut la pensie. Cunoscut ca un om jovial în viața de zi cu zi, însă responsabil pe carosabil, agentul șef principal Man a îmbrăcat pentru ultima dată uniforma de polițist luni, 14 martie, iar de marți acesta a fost trecut ”în rezervă”.

 Pensionarea lui ”Michael Man” nu putea trece neobservată de colegi, care l-au poreclit, mai nou, ”Marian Godină al poliției rutiere din Alba, cunoscut interlopilor și celor certați cu legea”.

În ”lumea” polițiștilor, omul legii ”M. Man” era apreciat și văzut ca un ”poet popular” și ”pamfletar”,  iar plecarea lui nu putea fi notată de către colegi decât sub formă de glumă, cu… ”a mai <căzut> o stea…”

Elit - Gustul Desăvârșit

Vorbim de colegul de breaslă Mircea Ștefan Grava, un alt polițist cu state vechi în IPJ Alba, care a ținut să noteze retragerea agentului ”Michael Man” ”în calendarul” rețelei de socializare Facebook.

A mai <căzut> o stea…Astăzi ne-a “părăsit” fără arme, doar cu bagaje, agentul șef principal de poliție Mihai MAN, poet popular, pamfletar, om de cultură. Un adevărat coleg, un principial slujbaș al legii, un adevărat politist. Acest Marian Godină al poliției rutiere din Alba, cunoscut interlopilor și celor certați cu legea ca Michael Man, s-a pensionat după o activitate prodigioasă care s-a derulat pe parcursul mai multor decenii Pensie lunga si cu sanatate drag coleg”, a scris Mircea Ștefan Grava pe contul său de Facebook.

Mesajul lui Grava a stârnit reacțiile colegilor, speriați după ce au văzut postarea.

”Mircea, m-am speriat, sincer, când am văzut titlul postării tale… A MAI CĂZUT O STEA… Doamne, bine că doar s-a pensionat, mi-am spus apoi împăcat, când m-am lămurit despre ce e vorba… Pentru că, da, pensionarea nu e în niciun caz un capăt de drum, ci… un început de…altă poveste… Poate mai frumoasă decât cea care abia s-a încheiat… Important este să fie sănătate…”, este una dintre reacțiile celor care au comentat mesajul.

Alți colegi și cunoscuți, care l-au considerat un ”brav polițist”, au ținut să-i transmită pe această cale pensie îndelungată celui care mai bine de 20 de ani a muncit în slujba legii:

”Adevărat polițist, apreciat! Pensie liniștită și o viață lungă M. Man!”;

”Michael Man”, pensie îndelungată și sănătate maximă!”

”Pensie lungă, cu sănătate, domnule Man! Felicitări, dragă Mircea, pentru ca l-ai adus în atenție pe acest brav polișist!”

”Pensie cât mai lungă cu sănătate!”, sunt doar câteva dintre mesajele postate.

Contactat telefonic, fost agentul Serviciului Rutier Alba ne-a declarat că deocamdată se simte în concediu, însă a precizat că îi va lipsi cu siguranță slujba după cel mult o lună de zile când, probabil, va constata că este singur, ….”pe banda lui”. Totodată, acesta a ținut să menționeze că el nu s-a luptat cu sistemul, ci doar cu cei care nu au respectat legea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Accident MORTAL pe DN12: Un bărbat a DECEDAT după ce autotrenul pe care îl conducea a lovit un stâlp și s-a răsturnat în afara drumului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident MORTAL a avut loc miercuri  dimineața pe DN12. Un bărbat a DECEDAT după ce autotrenul pe care îl conducea a lovit un stâlp și s-a răsturnat în afara drumului.

„În data de 16.11.2022, în jurul orei 09.30 poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe DN 12, în localitatea Micfalău.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informaţii un autocamion a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în afara drumului. Din nefericire conducătorul camionul a decedat.

Traficul a fost blocat” , au precizat reprezentanţii IPJ Covasna.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a menţionat că la ora producerii accidentului, în zonă vizibilitatea era bună, iar carosabilul uscat.

Sursa foto: Info trafic România 24h


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT RUTIER la Sebeș: O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină. Trafic îngreunat

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER la Sebeș: O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină. Trafic îngreunat

Un accident rutier s-a petrecut în cursul dimineții de astăzi, 17 noiembrie, în municipiul Sebeș.

Așa cum reiese și din imaginile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut pe strada Dorin Pavel din localitate.

În acest moment, circulația se desfășoară cu greutate, coloana fiind din Petrești până în Sebeș, la întrarea din Arini, potrivit martorilor la eveniment.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Alba pentru ziarulunirea.ro, o femeie a fost acroșată de un autoturism, pe trecerea de pietoni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Una din marile universități din România trece la cursuri ONLINE din cauza COSTURILOR la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una din marile universități din România va trece la cursuri online de la sfârșitul lui noiembrie până la jumătatea lunii martie, din cauza costurilor mari la energie.

Toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova vor intra în sistem de predare online începând cu 28 noiembrie până pe 19 martie 2023, însă examenele se vor ţine faţă în faţă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Senatului Universităţii la propunerea facultăţilor, pe motiv că trebuie valorificată infrastructura creată în acest sens pe perioada pandemiei de Covid-19.

„Hotărârea de a intra în on-line a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului on-line cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile – predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice.

Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie – 23 decembrie şi 20 februarie – 19 martie, pentru a ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS. De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres prorectorul Universităţii din Craiova pentru Programe de studii şi asigurarea calităţii, prof.univ.dr. Nicolae Dumitru.

Potrivit acestuia, decizia facultăţilor de a intra în on-line a avut în vedere valorificarea infrastructurii create în cei doi ani de restricţii din cauza pandemiei de Covid-19.

„Noi am hotărât în unanimitate împreună cu facultăţile să ne situăm în acest procent de on-line de 25% pe semestrul I şi, respectiv, pe semestrul II. În primul rând pentru că ARACIS ne-a permis acest lucru şi, doi, pentru că avem şi capitolul ciclul de studii master la care într-adevăr sistemul de predare on-line a avut anumite facilităţi, dar în aceşti doi ani de pandemie s-a depus o muncă considerabilă din partea corpului academic şi din partea studenţilor. S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare on-line, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară ca să performăm acest sistem de învăţământ on-line şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut, mai ales că predarea on-line pe anumite categorii înseamnă totuşi un învăţământ modern”, a mai spus prorectorul Nicolae Dumitru.

Acesta a precizat că evaluarea studenţilor se va face însă faţă în faţă, fiindcă sistemul on-line are multe dezavantaje la acest capitol. În legătură cu economiile pe care Universitatea din Craiova le face astfel la facturile la energie, prorectorul Dumitru a afirmat că şi acesta a fost un motiv pentru care facultăţile au dorit să intre în on-line în această perioadă.

Sursa: antena3.ro

Sursa foto: Universitatea din Craiova/ Facebook


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea